Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Jean Paul - JPop.com
Artist info
Jean Paul

Jean Paul

Jean Paul


Jean Paul "El Troglodita" - Peruvian garage rock singer Jean Paul De Boitselier: Oiljstneers zemmen en Jongens van de Veirkemert zijn carnavalsnummers van veertig jaar oud, maar klinken nu nog altijd even fris als toen. Terecht zijn beide nummers genomineerd in onze wedstrijd Azoei is ter mor ien. Jean-Paul De Boitselier was verantwoordelijk voor de schoein muziekskes. Zoon Ivan spreekt over zijn vader die in 1998 overleed. Jean-Paul De Boitselier Read more on Last.fm
Jean Paul "El Troglodita" - Peruvian garage rock singer Jean Paul De Boitselier: Oiljstneers zemmen en Jongens van de Veirkemert zijn carnavalsnummers van veertig jaar oud, maar klinken nu nog altijd even fris als toen. Terecht zijn beide nummers genomineerd in onze wedstrijd Azoei is ter mor ien. Jean-Paul De Boitselier was verantwoordelijk voor de schoein muziekskes. Zoon Ivan spreekt over zijn vader die in 1998 overleed.

Jean-Paul De Boitselier raakte met zijn volkse teksten de gevoelige snaar van de feestvierders; alleen daarom is het niet meer dan terecht dat Jean-Paul in onze zoektocht naar het beste carnavalsnummer met twee platen staat genoteerd. Zijn Oiljstneers zemmen en Jongens van de Veirkemert op de B-kant uit 1967, worden nog steeds gezongen. Andere carnavalskrakers van Jean-Paul zijn Raldegelda de Rozenbril , Kaka- Karnaval , Lozé-Lozo-Lozi-Lozano , Het Flotjeskonseir en Kom vanouved be moi. Zijn laatste plaat was Stroeimezieksken , intussen ook al een evergreen.

Jean Paul werd twee keer prins van Aalst. Dat gebeurde in 1967 en 1970. Alleen Kamiel Sergant deed beter met drie titels, maar Jean-Paul is wel recordhouder inzake het aantal deelnames aan prinsenverkiezingen. Jean-Paul snoof voor het eerst de carnavalsfeer op toen zijn vader Franky de keizerstitel aangeboden kreeg.

Zoon Ivan koestert het carnavalserfgoed van vader en grootvader. ,,Mijn vader haalde zijn inspiratie in de volkscafés'', vertelt Ivan. ,,Op bierkaartjes noteerde hij de eerste ideeën. Nadien trok hij zich voor een tijdje terug op het toilet.

Op de WC schreef hij de beste teksten. Het zit in mijn buik , zei hij dan. Carnaval was mijn pa zijn leven.'' ,,Op zijn begrafenis werd op zijn wens Mèn ienig Oilsjt van Odilon en zijn Oiljstneers zemmen gespeeld. Het was zijn ingetogen adieu aan een stad die hij in zijn hart droeg.'' Het zijn ook twee liedjes die Ivan nauw aan het hart liggen.

Toch gaat zijn voorkeur bij de genomineerden naar Oilsjt viert carnaval van Kamiel Sergant. Eerbetoon aan vader Ivan probeerde de voetsporen van zijn vader te drukken. Als eerbetoon aan zijn carnavalistisch verleden kandideerde hij in 1991 en 2000, maar het mocht niet zijn. Een derde keer zit er voor Ivan niet in.

Hij steunt nu in de achtergrond met woord en daad kandidaat-prinsen. ,,Dat is mijn bijdrage aan carnaval en een eerbetoon aan vader'', besluit hij. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found