Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Jartse Tuominen - JPop.com
Artist info
Jartse Tuominen

Jartse Tuominen

Jartse Tuominen


Säveltäjä ja kitaristi Jari ”Jartse” Tuominen on kotoisin Tampereelta. Hän on asunut Texasin San Antoniossa 1990-luvun lopulta. Tuomisen musiikki on rock-jazz fuusiota. Jartse valittiin Prog Archives artistiksi vuonna 2014. [1] Jartse on valittu myös Jazz Music Archivesiin. [2] Tuominen perusti GTR-Tour kitarakiertueen Suomeen vuonna 2005. Tapahtuma on koonnut yhteen maamme kitaralegendoja mm. Dave Lindholm, Hasse Walli, Ben Granfelt, Erja Lyytinen, Pepe Ahlqvist, Marzi Nyman ja Costello Hautamäki. Read more on Last.fm
Säveltäjä ja kitaristi Jari ”Jartse” Tuominen on kotoisin Tampereelta. Hän on asunut Texasin San Antoniossa 1990-luvun lopulta. Tuomisen musiikki on rock-jazz fuusiota. Jartse valittiin Prog Archives artistiksi vuonna 2014. [1] Jartse on valittu myös Jazz Music Archivesiin.

[2] Tuominen perusti GTR-Tour kitarakiertueen Suomeen vuonna 2005. Tapahtuma on koonnut yhteen maamme kitaralegendoja mm. Dave Lindholm, Hasse Walli, Ben Granfelt, Erja Lyytinen, Pepe Ahlqvist, Marzi Nyman ja Costello Hautamäki. GTR-Tour housebändissä on soittanut maamme parhaimmisto: Anssi Nykänen, Rami Eskelinen, Harri Rantanen (basisti), Jukka Kampman, Miri Miettinen, Okke Komulainen ja Pekka Siistonen.

[3] Tuomisen kitaristinura lähti käyntiin, kun hän sai neljävuotiaana lahjaksi kitaran. Tuominen oli 1980-luvulla mukana nokialaisessa heviyhtyeessä Outburst ja se oli lähtölaukaus Tuomisen pitkälle uralle. Takala Projectissa hän soitti säveltämäänsä ultraprogressiivista jazzia. Takala Project julkaisi CD:n Search For One.

Travel Bros -duon akustiset esiintymiset tekivät Tuomisen kitarasoundia tunnetuksi Suomessa. Indiana-yhtyeensä kanssa hän osallistui Euroviisu-karsintoihin vuonna 1994 kappaleella ”Hän lähtee tänään”. Indiana julkaisi CD:n Kristallipallo. Nykyään Jartse keikkailee eri puolilla maailmaa Jartse Tuominen Group bändinsä kanssa, jossa soittavat Rami Eskelinen, Jari Heino ja Pekka Siistonen. Pitkän uransa aikana Tuominen on esiintynyt niin Salt Lake Cityn olympialaisissa, festareilla kuin klubikeikoillakin ja soittanut monien tunnettujen muusikkojen kanssa, joista mainittakoon esimerkiksi Augie Meyers, Rusty Wier, Joe Satriani, The Doobie Brothers ja Jackson Browne. Tuominen on julkaissut viisi sooloalbumia ja on ollut mukana lukuisilla muilla äänitteillä säveltäjänä, tuottajana ja vierailevana kitaristina.

Hän on tehnyt musiikkia myös elokuviin, mainoksiin ja televisiosarjoihin. Jartsen uusin levy "Untold Stories" julkaistiin yli 20 maassa kevättalvella 2016. Untold Stories on valittu Saksassa kuukauden levyksi. Hollannissa levy valittiin maalis- ja huhtikuusas 2016 kahdesti viikon levyksi.

Time to Go single on viiden viikon jälkeen Hollannin Top100-listalla sijalla #12. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 15 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found