Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Janicsák Veca - JPop.com
Artist info
Janicsák Veca

Janicsák Veca

Janicsák Veca


Janicsák Veca (születési nevén Janicsák Veronika; Budapest, 1989. október 19.) magyar énekesnő, az X-Faktor első évadjának 4. helyezettje és egyben legjobb női hangja. Édesapja Janicsák István előadóművész, zenész, dalszövegíró. Édesapja Janicsák István, a Z'zi Labor énekese, vezetője. Születésekor szülei már elváltak,[1] iparművész édesanyja nevelte őt és nővérét.[2] Megnyert több iskolai énekversenyt, mindegyiken sikeresen szerepelt. Read more on Last.fm
Janicsák Veca (születési nevén Janicsák Veronika; Budapest, 1989. október 19.) magyar énekesnő, az X-Faktor első évadjának 4. helyezettje és egyben legjobb női hangja. Édesapja Janicsák István előadóművész, zenész, dalszövegíró. Édesapja Janicsák István, a Z'zi Labor énekese, vezetője.

Születésekor szülei már elváltak,[1] iparművész édesanyja nevelte őt és nővérét.[2] Megnyert több iskolai énekversenyt, mindegyiken sikeresen szerepelt. Középiskolában az Umszki Banddel zenélt, majd elnyerve egy verseny díját, megkapta a lehetőséget, hogy 15 évesen énekelhessen a Sziget fesztiválon. 16 éves korától folyamatosan szerepelt édesapja koncertjein néhány dal erejéig, óriási közönségsikert aratva. Dolgozott árusként, szoláriumban és lovardában, az érettségit követően pedig egy szinkronstúdióban volt gyártásszervező.[3] A Nickelodeon tv-csatorna kérésére számos főcímdalt és magyar nyelvű betétdalt is felénekelt, melyek között a Tök Értelenek címdala is szerepelt, a sorozatban Emma Roberts színésznő magyar énekhangja volt.

Több tehetségkutató műsorban is feltűnt, de nagyobb nyilvánosságot csak 2007-ben, a Csillag születik c. műsorban kapott, ahol a középdöntőig jutott. Ezután Wagner Emillel, gyermekkori barátjával közösen megalakította a Pop & Roll együttest, akikkel elsősorban saját szerzeményeket játszottak, melyekhez az angol nyelvű dalszövegeket Veca írta. 2010-ben jelentkezett az X-Faktorba is, ahol már negyedik helyezést ért el, a műsor legjobb női hangjának választották.[4] 2010 decemberében megjelent első CD-je, amelyen a tehetségkutató műsorban elhangzott 10 dala hallható. Az X-Faktor vége után többi 11 döntős társához hasonlóan ő is a Papp László Sportarénában kezdte meg fellépéseit, még hozzá rögtön kétszer énekelt 10 ezer ember előtt[5].Ezután sem volt oka a panaszkodásra fellépései számával kapcsolatban, hiszem volt olyan hónap, amikor 38 fellépése volt.[6] 2011 tavaszán Regina nővérével közösen szépségszalont nyitott.[3] Az első X című cd-je májusra elérte a platina minősítést.[7] 2011 májusában újabb öröm érte Vecát, ugyanis gyerekkori példaképe és egyben kedvenc magyar énekese, Kovács Ákos duettre kérte fel lemezbemutató koncertjére.[8] 2011 augusztusában megjelent második CD-je két hét leforgása alatt első helyezést ért el a Mahasz slágerlistáján. Veca Az első X című lemezzel 7 hétig vezette a Mahasz lemezeladási listát és 12 hétig volt második helyen (ezzel messze felülmúlta X-Faktoros társait), a Második X-szel pedig már a megjelenés hetén az élre ugrott, azóta még 4-szer volt a lista élén.[9] 2011 augusztusában egyszerre két klipet forgatott a Kék angyal és a Labirintus című dalokhoz, mindkettőt 2011.

szeptember 16-án mutatták be. 2011. október 19-én, 22. születésnapján jelent meg Ákossal közös klipje az Érintő című dalhoz, ami egy koncertfelvétel a Katona imája c.

nagykoncertről. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found