Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
J Perkin - JPop.com
Artist info
J Perkin

J Perkin

J Perkin


J Perkin = Michiel Flamman De eerste plaat Zo'n acht jaar geleden was er vanuit het niets ineens J Perkin. Twee jaar achter elkaar op Lowlands en een bejubeld debuut Exhibit genaamd. Niet zo maar een cd maar een dubbelaar met een idee erachter. Op Exhibit B werd Perkin gesteund door zijn band, Exhibit A liet hem akoestisch horen. Hij zei toen zelf; 'J Perkin is een karakter. Een vorm die mij de mogelijkheid geeft dingen uit te vergroten, te verkleinen of te verplaatsen. Read more on Last.fm
J Perkin = Michiel Flamman De eerste plaat Zo'n acht jaar geleden was er vanuit het niets ineens J Perkin. Twee jaar achter elkaar op Lowlands en een bejubeld debuut Exhibit genaamd. Niet zo maar een cd maar een dubbelaar met een idee erachter. Op Exhibit B werd Perkin gesteund door zijn band, Exhibit A liet hem akoestisch horen.

Hij zei toen zelf; 'J Perkin is een karakter. Een vorm die mij de mogelijkheid geeft dingen uit te vergroten, te verkleinen of te verplaatsen. Hij is een kind van deze tijd. Een versmelting van high en low culture, van alles en niets.

Betekenisvol en betekenisloos. Alle twee. Bi.' Vandaar dat Exhibit verschillende kanten toonde. Hard en zacht, extravert en introvert, oud en nieuw. Enkele recensies OOR: Groot talent uit Utrecht.

De songs op zijn debuut zijn van grote klasse. Hij doet in rock, hij doet in ingetogen akoestische rock, het maakt niet uit: zijn composities trekken glorieus de kar. Torch: Spraakmakende optredens op Lowlands, Radio 3 en in 2 Meter Sessies, gaven voer aan de verwachting dat Exhibit wel eens een juweeltje kon worden. En de Utrechtse songwriter stelt niet teleur.

Jaap Boots (VPRO): J Perkin: gevoelig en intellectueel, speels en biseksueel. Hit succes Een klein jaar later bereikte Perkin het grote publiek. Voor Birgit schreef hij de monsterhit I Know. En ook haar tweede hit Few like you, was van zijn hand. In totaal stonden er 4 songs van zijn hand op de eerste Birgit plaat.

Zijn naam was gemaakt. In de afgelopen jaren toonde hij zijn veelzijdigheid. J stond aan de basis van de Glam punkband SSIK. Zij speelde tijdens de Diesel modeshows voor de wintercollectie 2002-2003 in o.a.

Amsterdam, Parijs en Athene. En trad ook op in de stads-schouwburg op SOAP een feest van ID&T. Tevens liet Perkin zich horen als producer voor Utrechtse beloftes singer-songwriter Job en MILL. In de zomer van 2002 was Perkin in een heel andere gedaante ineens in beeld.

Hij schreef ook Our Dream. Een song waarmee het gelegenheids-duo Double D in Korea een grote WK-hit scoorde. Koptelefoonconcert Na een periode van stilte kwam J in januari 2003 met een nieuw idee. Tijdens zijn zomerse verblijf op de Parade, waar hij meespeelde in de voorstelling Mc Arthurs Park, kwam hij in contact met de Stille Disco. Een grote droom kon worden bewaarheid.

Zo klein mogelijke liedjes op een zo intiem mogelijke manier spelen. In theater Kikker te Utrecht vond op 27 januari 2003 het eerste koptelefoonconcert ooit plaats. Een uitverkochte zaal en zodoende 235 man met een koptelefoon op. De dag erna stonden er fotos in De Volkskrant, De Telegraaf en een uitgebreid stuk in Het Utrechts Nieuwsblad. Een paar maanden erna herhaalde de VPRO het idee tijdens Motel Mozaique in Rotterdam.

Op de site 3voor12 zijn beelden van het optreden van J Perkin tijdens dit festival te zien. Ook op Lowlands mocht J Perkin zijn kunsten nogmaals komen tonen. Op zaterdag en zondag speelde hij voor enthousiast publiek op de Higher Ground. In mei presenteerde J Diesel-U-Music, een nieuwe talentenjacht die wordt gewonnen door Eleven. Ook Het Geheim van Utrecht, in juni, wordt door hem aan elkaar gepraat. En nu Samen met toetsenist Simon Gitsel maakte J Perkin eind 2003, onder de naam Solo een akoestische plaat. Naar alle waarschijnlijkheid gaat deze Songs and sounds heten. Daarnaast speelde J met PERKIN.

Maar met het tekenen van een contract voor Solo bij Excelsior, koos hij definitief voor de kleine vorm. Ook heeft hij voor de Utrechtse band Cool Jimmy het nummer suddenly geschreven, wat in 2007 is verschenen op hun debuutalbum Fruitfly Invasion. sources: http://www.jperkin.com and http://nl.wikipedia.org/wiki/J_Perkin Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found