Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
ITD Band - JPop.com
Artist info
ITD Band

ITD Band

ITD Band


Osnivač grupe i njen dugogodišnji spiritus movens Miroslav Drljača Rus napušta sastav Ad Fines u kojem je pjevao i svirao te 1982. godine osniva ITD Band. U grupi je bio kompletan autor, ali je djelovao kao čovjek iz sjene, jer se nije pojavljivao na bini. Rus je inače profesor filozofije i književnosti, a bio je glazbeni urednik i voditelj na radiju Velika Gorica. Tijekom godina kroz grupu je prošao veliki broj glazbenika: pjevač Branislav Bekić Read more on Last.fm
Osnivač grupe i njen dugogodišnji spiritus movens Miroslav Drljača Rus napušta sastav Ad Fines u kojem je pjevao i svirao te 1982. godine osniva ITD Band. U grupi je bio kompletan autor, ali je djelovao kao čovjek iz sjene, jer se nije pojavljivao na bini. Rus je inače profesor filozofije i književnosti, a bio je glazbeni urednik i voditelj na radiju Velika Gorica.

Tijekom godina kroz grupu je prošao veliki broj glazbenika: pjevač Branislav Bekić, bubnjar Miroslav Budanko, gitarist Damir Lipošek, basist Dražen Tomljenović, Branko Kezele, Jadranko Mileusnić, Rastislav Topolski, Nebojša Tepšić i drugi. Prvi nastup grupa je imala u studenom 1982. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Početkom 1984. godine objavljuju debi LP "Dvadeseti vijek" s kojeg su se izdvojile "Slavenska minijatura" i "Promijeni nešto u sebi", a u pjesmi "Priča sa zapadne strane" iskoristili su temu iz "Give Peace A Chance".

Ploču su producirali Rus i Hrvoje Hegedušić, a aranžmane je uradio gitarist Branko Bogunović. Baveći se slovenskim temama u tekstovima i glazbom srednje struje, Rusove pjesme su u to vrijeme odudarale od većine grupa tadašnje scene. Veliki uspjeh postižu drugom pločom "Plavi vojnik" na kojoj se našla "Roden u Zagrebu", obrada Springsteenove "Born ln USA". Tada je grupa uspjela rasprodati i veliku dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Slijedeći LP "Skidam te pogledom" donosi im 1988.

godine seriju hitova "Majko zemljo", "Lagano umirem", "Osvajam Beograd" i "Tekila-Šila". LP je producirao Branko Bogunović, a gost na snimanju bio je country gitarist Albert Lee. Posljednji album "S ove strane ljubavi" objavljuju 1989., Miroslav Rus, pokretačka snaga ITD benda, a na ploči predstavljaju novog pjevača Davora Bornu koji je prije toga pjevao prateće vokale kod Borisa Novkovića. Na ploči se ponovo našla "Slavenska minijatura", ali i obrada narodne "Kud idemo, tud pjevamo" i "Što to ima u njemu" kao i obrada "Always ln My Mind".

Produkcijom se bavio njihov klavijaturist Fedor Boić. Po izlasku ploče grupa prestaje s radom, a Rus komponira za pjevače sa kojima je ranije već radio. Na listi redovnih izvođača njegovih pjesama su Mišo Kovač, Željko Bebek, Massimo Savić, Tajči, Novi fosili i drugi. Uz taj angažman Rus je objavio zbirku pjesama "Ne tajim da te volim". Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found