Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Hund - JPop.com
Artist info
Hund

Hund

Hund


Utemeljeno 1990.godine u gradu pod Bukuljom. U početku lokalan tinejdžerski sastav, sastavljen od ambicioznih dečaka nošeni uticajima izvornog punk-rock zvuka bez uzora. Na samom početku bend svoje prve hitove predstavlja na lokalnim binama širom svog rodnog Aranđelovca da bi kasnije kroz bogatu 16 godina dugu tradiciju nastavili promociju benda i grada Aranđelovca širom zemlje kao i van granica svoje domovine. Već godine 1992. HUND nastupa Read more on Last.fm
Utemeljeno 1990.godine u gradu pod Bukuljom. U početku lokalan tinejdžerski sastav, sastavljen od ambicioznih dečaka nošeni uticajima izvornog punk-rock zvuka bez uzora. Na samom početku bend svoje prve hitove predstavlja na lokalnim binama širom svog rodnog Aranđelovca da bi kasnije kroz bogatu 16 godina dugu tradiciju nastavili promociju benda i grada Aranđelovca širom zemlje kao i van granica svoje domovine. Već godine 1992.

HUND nastupa u glavnom gradu promovišući svoj prvi album pod nazivom “Ko je ubio mrtvog čoveka” u izdanju tada prve nezavisne izdavačke kuće “Take it or leave it” records iz Beograda. Taj prvi veći nastup grupi je doneo veliki publicitet i njihov rad podigao na još viši nivo. Iste godine na muzičkom festivalu održanom u svom gradu grupa sa numerom “Mrtav čovek” biva nagrađena visokim priznanjima za muziku i tekst autora i frontmena benda Z.Bogdanovića-Kirija kao i za najboljeg gitaristu festivala S.Pavlović-Come sada basiste benda. Sastav HUND su dugi niz godina drmale i kadrovske promene na mestima ritam sekcije (bubanj,bas), ali je samo okosnica uspela da održi bend u pravom smeru.

U orginalnoj postavi koja se zadržala i do današnjih dana (Kiri, Čaki, Come, Crv) bend ’94.godine ulazi u studijo sa novim materijalom ali tek ’96 izdaje svoj drugi studijski album “To ne mogu da objasnim” a za izdavača N.K.“Kontra kultura” S.Palanka. Ovim izdanjem dobija još više na popularnosti i biva jedan od vodećih punk-rock bendova u zemlji i van nje. Mnogobrojni festivali u to vreme: YU rock fest (Mladenovac), FAR (Aranđelovac), Kosjerić, Prvi punk-rock festival u novoj Jugoslaviji... Stavlja grupu u društvo najboljih rock bendova tog vremena.

Nakon toga dolaze mnogobrojni samostalni koncerti: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Gornji Milanovac, Kruševac, Smederevo, Kosovska Mitrovica, Zaječar, Užice, Prnjavor... Veoma je bitno navesti da je posle raspada SFRJ i ratnih dešavanja koja su potresala prostore bivše Jugoslavije, HUND bio prva grupa iz Srbije koja je imala nastupe u državama bivše SFRJ: Hrvatska-Beli manastir 1997, Federacija BiH- Tuzla 2000.Nakon uspešnog i veoma zapaženog drugog albuma, HUND po treći put ulazi u studio maja 2001.godine i po prvi put snima studiski album na CD formatu u beogradskom studiu “Fabrika” a u samostalnom izdanju cd “Lekcija iz unutrašnjosti” za “Naše records”. Ovim trećim izdanjem HUND pokazuje svoju pravu zrelost i potencijal za velike domete. Naslovna pesma “Aranđelovac” je postala i zvanično himna grada iz koga su potekli, namamivši i iz grla šarolike publike širom drugih gradaova da je prihvate kao himnu svakog grada gde je ista postala popularna.

I ostale hitove ovog i prethodnih albuma: Provincija, Zulu, Drug, Večnost, Mrtav čovek... Pevuši na hiljade fanova i ljubitelja HUND-a i čvrstog Punk-Rock zvuka. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found