Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Hugo Raspoet - JPop.com
Artist info
Hugo Raspoet

Hugo Raspoet

Hugo Raspoet


Hugo Raspoet (Ganshoren, 2 november 1940) is een Vlaams kleinkunstzanger. Hij is vooral bekend om zijn lied Helena. Raspoet studeerde Romaanse filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven en werd daarna vertaler bij de publieke omroep BRT. Hij brak door dankzij de televisiewedstrijd Ontdek de Ster in 1962. Hij zong er toen het lied "Mijn Koningskind" en bracht hier enkele EP's rond uit. In 1969 zorgde de zanger voor controverse met zijn lied "Evviva Il Papa" dat erg kritisch was tegen de paus en het Vaticaan. Read more on Last.fm
Hugo Raspoet (Ganshoren, 2 november 1940) is een Vlaams kleinkunstzanger. Hij is vooral bekend om zijn lied Helena. Raspoet studeerde Romaanse filologie aan de Katholieke Universiteit Leuven en werd daarna vertaler bij de publieke omroep BRT. Hij brak door dankzij de televisiewedstrijd Ontdek de Ster in 1962. Hij zong er toen het lied "Mijn Koningskind" en bracht hier enkele EP's rond uit.

In 1969 zorgde de zanger voor controverse met zijn lied "Evviva Il Papa" dat erg kritisch was tegen de paus en het Vaticaan. Toenmalig administrateur-generaal van de BRT Paul Vandenbussche verbood zelfs een uitzending van het programma "Stellig Stelling Nemen" omdat Raspoet van plan was dit lied op tv te vertolken. De openbare televisie- en radio-omroep boycotte het nummer en tijdens een optreden in Borgerhout werd Raspoet zelfs eens door de politie van het podium gehaald toen hij het lied zong. Johan Anthierens ging in tegen deze censuur en las de tekst van het lied ooit voor tijdens een radioprogramma rond chanson dat hij presenteerde. In 1970 bracht Raspoet het album Raspoet uit.

Het lied "Helena" is nog steeds zijn bekendste nummer. De zanger had heel wat succes, maar na een laatste single Dag Lief/De Zon zette hij in 1972 een punt achter zijn carrière. Kries Roose coverde "Helena" in 2003 op zijn album "Stilleven" en Rocco Granata hetzelfde lied op zijn album, "Paisellu Miu" (2007). Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found