Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Hot Club De Frank - JPop.com
Artist info
Hot Club De Frank

Hot Club De Frank

Hot Club De Frank


Harold Berghuis en Frank Meester richten in 1990 de Hot Club de Frank op. Zij beginnen als trio met bassist Marc Doornweerd. De band treedt op als vast ‘pauze-orkest’ in de Amsterdamse bioscoop ‘The Movies’. In 1992 wordt het trio, met de komst van drummer Dennis Kneulman uitgebreid tot een kwartet. De optredens in het inmiddels niet meer bestaande muziekcafé ‘The String’ aan de Nes in Amsterdam zijn legendarisch. Marc verlaat de band in 1994 en bassist Eric Diepraam volgt hem op. Read more on Last.fm
Harold Berghuis en Frank Meester richten in 1990 de Hot Club de Frank op. Zij beginnen als trio met bassist Marc Doornweerd. De band treedt op als vast ‘pauze-orkest’ in de Amsterdamse bioscoop ‘The Movies’. In 1992 wordt het trio, met de komst van drummer Dennis Kneulman uitgebreid tot een kwartet. De optredens in het inmiddels niet meer bestaande muziekcafé ‘The String’ aan de Nes in Amsterdam zijn legendarisch. Marc verlaat de band in 1994 en bassist Eric Diepraam volgt hem op.

In deze formatie wordt het concept van vocale swing met achtergrondkoortjes geperfectioneerd. Het kwartet verwerft faam als vast salonorkest van het Amstel-Hotel en treedt wekelijks op in de Amsterdamse Bamboo Bar. Eerste cd In 1996 neemt de Hot Club de Frank de succesvolle cd De Heren van het Circus op. De titelsong, geschreven door Harold Berghuis, wordt het lijflied van het orkest dat als een circus door het land trekt om hun muzikale kunsten te vertonen. De Hot Club de Frank wordt in 1996 uitgebreid tot kwintet met de komst van saxofonist en klarinettist Wim Lammen. Dit is zeer bepalend voor de band: Wims passievolle solo’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het geluid van de band. In 1999 neemt Platenmaatschappij Sam Sam Music het orkest onder zijn hoede.

De dat jaar opgenomen cd Shine wordt een groot succes. De nummers van de cd zijn dagelijks te horen bij de Nederlandse publieke en commerciële omroepen. Begin 2000 maken bassist Eric Diepraam en drummer Dennis Kneulman maken plaats voor twee zeer getalenteerde jazz musici: bassist Eric Bednarz en slagwerker Tim Satink. Dat jaar is de band voor het eerste te horen op het North Sea Jazz Festival. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found