Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Het Zesde Metaal - JPop.com
Artist info
Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal


Wannes Cappelle brengt met zijn groep Het Zesde Metaal onverwoestbare songs in weerbarstig Westvlaams. Op Theater Aan Zee (2005) overtuigden Wannes en zijn groep vriend en vijand en kaapten de eerste prijs Jong Muziek Werk weg. Wannes Cappelle won eerder samen met Dries Helsen publieks- en persprijs op Humorologie (2002), studeerde in 2005 af aan de kleinkunstafdeling van het Herman Teirlinck Instituut. Hij schreef en speelt samen met Wouter Deprez en Helder Deploige de voorstelling ‘Koning, Keizer, Kannibaal’ (2005-2006). Read more on Last.fm
Wannes Cappelle brengt met zijn groep Het Zesde Metaal onverwoestbare songs in weerbarstig Westvlaams. Op Theater Aan Zee (2005) overtuigden Wannes en zijn groep vriend en vijand en kaapten de eerste prijs Jong Muziek Werk weg. Wannes Cappelle won eerder samen met Dries Helsen publieks- en persprijs op Humorologie (2002), studeerde in 2005 af aan de kleinkunstafdeling van het Herman Teirlinck Instituut. Hij schreef en speelt samen met Wouter Deprez en Helder Deploige de voorstelling ‘Koning, Keizer, Kannibaal’ (2005-2006). Het Zesde Metaal is Jan Bulckaen (gitaar), Jan Cappelle (piano, keyboards), Bart Parmentier (bas, contrabas), Jan Lernout (drums, trombone), Rik Lefevere (gitaar, mandoline) en Liesa Van der Aa (backing vocals). “Hij heeft ons van onze stoel geblazen en ons een klap voor onze kop verkocht. Meer moest dat niet zijn.

Eenvoud, ontroering, authenticiteit en eigenzinnigheid in tekst en compositie. Gebracht met een verbazende naturel en smaakvol ondersteund door een stel stevige muzikanten.” Juryverslag Theater Aan Zee “Hij bracht geen liedjes, hij was ze. (...) Mij vielen vooral de ,,kleine angsten’’ op waar we allemaal mee behept zijn, maar die we zelden of nooit onderkennen, laat staan ze tot uitdrukking brengen. Cappelle weet ze bovendien te verwoorden, onnavolgbaar.

(...) De man weet wat een bindtekst is.” Antoine Légat (muziekrecensent) “Wannes Cappelle brengt met zijn groep Het Zesde Metaal ontroerende en grappige liedjes” Wouter Deprez in Humo Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found