Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Herman Berghuis - JPop.com
Artist info
Herman Berghuis

Herman Berghuis

Herman Berghuis


Herman groeide op in het Noord-Hollandse Schagen, waar hij na basisschool "De Ark" zijn MAVO-opleiding voltooide (2001) aan het GSG in Schagen. Na de middelbare school studeerde hij MBO Administrateur (Niveau 4) op het ROC kop van Noord-Holland (afdeling Schagen). Na 2 jaar stopte hij met de opleiding en studeerde MBO Bouwkunde (Niveau 4) op het ROC van Amsterdam. Daarmee is hij ook na 2 jaar gestopt en nu werkt hij in de entertainmentbusiness. Herman Read more on Last.fm
Herman groeide op in het Noord-Hollandse Schagen, waar hij na basisschool "De Ark" zijn MAVO-opleiding voltooide (2001) aan het GSG in Schagen. Na de middelbare school studeerde hij MBO Administrateur (Niveau 4) op het ROC kop van Noord-Holland (afdeling Schagen). Na 2 jaar stopte hij met de opleiding en studeerde MBO Bouwkunde (Niveau 4) op het ROC van Amsterdam. Daarmee is hij ook na 2 jaar gestopt en nu werkt hij in de entertainmentbusiness. Herman werd als danser/zanger bekend nadat hij op zaterdag 20 december 2003 deelnam aan de auditierondes van het televisieprogramma Idols II met zijn vertolking van het nummer "Into The Groove" van Madonna.

Hoewel hij niet doorging naar de theaterronde, leverde hem dit wel enige publiciteit op. Nadat Idols was afgelopen, kwam zijn eerste single uit, een duet "Safesex" (Februari 2004) samen met Johan Vlemmix bij platenlabel Berk Music. De organisatie van Idols stak daar echter een stokje voor door het management van Herman op een contract te wijzen dat getekend was vóórdat hij meedeed aan Idols. Dit contract hield min of meer in dat iedere kandidaat van het programma binnen een bepaalde periode (een halfjaar na de finale) geen muzikale productie mocht uitbrengen buiten de organisatoren van Idols om. Desondanks heeft het single wel op verschillende plaatsen in de schappen gelegen.

Hoe de verkoopcijfers precies luiden is niet bekend, wel werd de single in Schagen zelf bij verschillende platenwinkels gepromoot en verkocht. Met collega-afvallers uit de auditieronde (Klompenvincent (Normaal - As 't Mot) Idols I, Robertjan Habich (Frans Bauer - De Regenboog) Idols II en Ronnie Jackson (Michael Jackson - Heal The World) Idols III) is een "antiheldentour" opgericht, waarbij de vier heren voor een avondvullend rariteitenkabinet zorgen. Herman nam als danser/zanger op zaterdag 29 oktober 2005 deel aan de auditierondes van het televisieprogramma Idols III. Hij zong een speciaal door singer-songwriter-producer Erik de Ruijter voor hem geschreven nummer (I'm a Dancer) en een zelfingestudeerd dansje. "I'm a Dancer" is nooit op CD uitgebracht. Weer bleef Herman steken in de auditieronde. Toch verscheen hij meerdere malen in het TV-Programma JENSEN!.

Han Peekel, samen met hem een keer te gast in het televisieprogramma (november 2005), complimenteerde Herman in deze uitzending met zijn talent om mensen te kunnen vermaken. Peekel adviseerde tevens om met dit talent tot entertainer iets te gaan doen, en daarentegen de aspiraties om danser/zanger te zijn, te laten varen. In mei 2006 wilde Robert Jensen een vrouw voor Herman zoeken, doormiddel van een datingshow (Herman zoekt Vrouw) in zijn televisieprogramma. Drie vrouwen werden er geselecteerd (Anna, Rosanna en Amra). Herman heeft gekozen voor Amra.

Tijdens de zomer is er geconcludeerd dat het niet klikte tussen hem en Amra. Sinds oktober 2006 is een mini-soap (Hup Herman Hup) bezig. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 5 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found