Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Henry Theel - JPop.com
Artist info
Henry Theel

Henry Theel

Henry Theel


Henry Per-Erik Theel (14. marraskuuta 1917 Helsinki – 19. joulukuuta 1989 Helsinki) oli 1940- ja 50-luvuilla Suomen suosituimpia laulajia, vaikkakin hän levytti ja esiintyi aina 1980-luvulle saakka. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat mm. "Syyspihlajan alla", "Liljankukka" ja "Satumaa", mutta hän lauloi myös ooppera-aarioita. Theel oli mukana myös revyyteatteri Punaisen myllyn toiminnassa. Henry Theel nousi ensimmäisen kerran menestykseen Read more on Last.fm
Henry Per-Erik Theel (14. marraskuuta 1917 Helsinki – 19. joulukuuta 1989 Helsinki) oli 1940- ja 50-luvuilla Suomen suosituimpia laulajia, vaikkakin hän levytti ja esiintyi aina 1980-luvulle saakka. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat mm.

"Syyspihlajan alla", "Liljankukka" ja "Satumaa", mutta hän lauloi myös ooppera-aarioita. Theel oli mukana myös revyyteatteri Punaisen myllyn toiminnassa. Henry Theel nousi ensimmäisen kerran menestykseen vuonna 1942 levyttämällä Arvo Koskimaan tangon "Syyspihlajan alla"; myöhemmin hän teki siitä vielä kaksi uutta levytystä. Menestystä jatkui 1950-luvun alkuun asti, kunnes seurasi pitkä tauko. Henry Theel palasi levylaulajana julkisuuteen 1960-luvun alkupuolella ja julkaisi siitä lähtien uusia levyjä tasaiseen tahtiin miltei kuolemaansa asti.

1970-luvun alusta lähtien hän oli Pauli Granfeltin yhtyeen vakituinen solisti. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found