Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Heldentod - JPop.com
Artist info
Heldentod

Heldentod

Heldentod


There are two artists with the name Heldentod. 1. Heldentod is a project begun in 2005 by Jeff Williams. Primarily influenced by death industrial and power electronics, Heldentod looks to create the most suitable expression of its key themes, including ghosts, ancestor worship, human sacrifice, neolithic fertility rights, Iron Age religion, mediæval literature, unseen dimensions, inhuman intelligences, and all manner of Forteana. 2. Heldentod is a hungarian NSBM band since 2005. Read more on Last.fm
There are two artists with the name Heldentod. 1. Heldentod is a project begun in 2005 by Jeff Williams. Primarily influenced by death industrial and power electronics, Heldentod looks to create the most suitable expression of its key themes, including ghosts, ancestor worship, human sacrifice, neolithic fertility rights, Iron Age religion, mediæval literature, unseen dimensions, inhuman intelligences, and all manner of Forteana. 2.

Heldentod is a hungarian NSBM band since 2005. Lineup: S. Zoltán - guitars / lyrics C. Balázs - drums M. János - bass A zenekar elődjének tekinthető HUN-t 2005 első felében hívta életre S.

Zoltán (gitár / szöveg), azzal a határozott szándékkal, hogy a Magyarországon még nem létező, de meglévő igény alapján, hozzájáruljon a hazai NSBM mozgalom megszületéséhez. Ezen időszak termése a ’Wandering On The Fields Of Europa’ demo CD-R, mely 100 db kézzel sorszámozott példányban látott napvilágot a Hét Vezér Haragja kiadó gondozásában. A meglehetősen kezdetleges és primitív hangzás ellenére a demo CD-R eljutott több külföldi országba, ahonnan további inspirációként szellemi támogatást nyert a formáció továbbvitele. Ez a demo CD-R eljutott C. Balázshoz is, aki meglátta a lehetőséget a HUN demo számaiban és segítségét felajánlva csatlakozott. Miután a HUN egyszemélyes project volt, így szükségszerű lett a névváltoztatás, mely egyúttal jelentette egy új korszak kezdetét, valamint a zeneiség és szövegvilág markánsabb kifejezését, összefoglalását – megszületett a HELDENTOD. Immáron új névvel és elhatározással felvértezve elkezdődtek a munkálatok, aktív próbák és új számok írása. 2006 első negyedévében csatlakozott a zenekarhoz Elzeril basszusgitáron, illetve Lupus az énekesi poszton.

A kezdeti lelkesedés 3 dalt eredményezett, melyek később a VORKUTA-val közös split anyagon jelentek meg 100 példányszámban, szintén a Hét Vezér Haragja kiadó keze alatt. Ez a kiadvány később megjelent kazetta formájában is, melyet az ausztrál Ruin Productions jelentetett meg 300 példányban. Ezek voltak a zenekar eddigi kiadványai, leszámítva a BHS Crew válogatás CD-t, melyen a VORKUTA / HELDENTOD splitről már ismeretes ’Visions Of A Higher Existence’ dal egy újabb verziója hallható. A zenekar tagjai a következő 3-4 évben külön utakat járva élték életüket, míg akadtak, akik továbbra is érdeklődést mutattak a HELDENTOD irányába. A modern világ képmutató és hazug ’értékrendje’ a színtérre is beszivárgott, így az egészséges és természetes igazságérzet a HELDENTOD új alapokra való helyezését eredményezte, és a muzikális propagandagépezet újbóli, aktív megteremtését hozta magával. A jelent és a jövőt tekintve, a zenekar túl van első koncertjén, melyet a felvidéki IGNOMINIOUS és az orosz TEMNOZOR társaságában adott, a ’Haunting The Europe Tour’ budapesti állomásán. A próbák ismét folyamatossá váltak, melynek eredményei közt van több befejezett új szám, amik rögzítésére február / március környékén kerül sor.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found