Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Hősök - JPop.com
Artist info
Hősök

Hősök

Hősök


A helyszín Veszprém megye 2 különálló települése, ahol a "hobbireppelgetést" megunva két különböző csapat érezte úgy, hogy a több éves zeneszeretet és szövegelési próbálkozások után megérett az idő, hogy valami nagyobb és komolyabb volumenű dologba kezdjenek bele. Egymás megismerése pozitív hatással volt mind a pétfürdői, mind a veszprémi duóra, e téren sokat nyomott a latba a hiphop iránti figyelem, a kellemes italozások hangulata Read more on Last.fm
A helyszín Veszprém megye 2 különálló települése, ahol a "hobbireppelgetést" megunva két különböző csapat érezte úgy, hogy a több éves zeneszeretet és szövegelési próbálkozások után megérett az idő, hogy valami nagyobb és komolyabb volumenű dologba kezdjenek bele. Egymás megismerése pozitív hatással volt mind a pétfürdői, mind a veszprémi duóra, e téren sokat nyomott a latba a hiphop iránti figyelem, a kellemes italozások hangulata, s az átlagosnál jóval nagyobb fokú, kollektív muzikális érdeklődés. 2001 nyaráig kellett várni, mikor is az Ammóniaszökevények / Joeker, Eckü / csapat invitálására az Őrült Oldal / Mentha, Brash / igent mondott, így született meg az első dal együtt, mely a Hősök nevet kapta. Ez a koprodukciós felvétel megadta a kezdő lökést, s a számról elismeréssel nyilatkozott néhány bennfentesebb hiphop arc is.

Pár hónapra rá még több közös nóta került a 4 srác rövid távú terveinek listájára, ezért a hatékonyabb ténykedés végett úgy döntöttek, hogy Hősök néven próbálnak együtt zenélgetni. A barátság eddigre már rég kialakult köztük, ezt a Harmónia c. trekkjük konkrétan is pedzegeti / "…Veszprém és Pétside szövetséget kötött…" 2002 januárjában elkezdődtek az első album felvételei a Szombathelyi Berti Home stúdióban. A közreműködők között helyet kapott Deego és Sila, akiket régebb óta ismert a csapat, s egy másik dalban a Feenoocchiz és Redym Tatabányáról.

Közben a Hősök is beneveztek az Animal Cannibals által rendezett Hiphop Mission nevű versenyre, ahol is az északi elődöntőn /Petőfi Csarnok/ áprilisban különdíjat kaptak, így kvalifikálták magukat a döntőre, illetve egy válogatás CD-re. Júliusra végre elkészült az első, önálló lemez, amely a Szóhisztéria címet kapta, és 18 számot tartalmazott. Ekkor az album közreműködői mellett Györemix! is sokat segített a promótálásban, de ami lényegesebb, hogy beajánlotta a csapatot Sikztah-nak, aki meghívta őket fellépni a 2002-es Summer Stylewarz-ra és a Szigetre is. Miután Sikztah meghallgatta a lemezt, feltette a kérdést a Hősöknek, hogy lenne-e kedvük csatlakozni a zenei csapatához /Mecca Individualz/, s ők miután meglepődtek, természetesen elfogadták ezt és éltek a lehetőséggel.

A 2002-es nyár a fellépések jegyében telt, a Szóhisztéria, mint bemutatkozó album viszonylagos sikernek örvendett. 2002 őszén elkészült a Nyugat nem enged maxi, mely kizárólag Internetes hozzáférésben látott napvilágot. Még ez év végén megjelent a Hiphop Mission válogatáslemez, mely 20 előadó felvételét tartalmazta, többek között a Hősök Láss Csodát c. trekkjét is.

2002-őt írt még mindig a naptár, mikor is elkezdődtek a 2. album munkálatai. Aztán ugrás egy évet, s 2003 elején a hétvégi programok általában a ”dalkészítés-stúdiózás-fellépések” jegyében teltek. A lemezre összejöttek azon előadókkal a közreműködések, akiknek a zenéjét még néhány évvel azelőtt csak ámulva hallgatták a srácok / Sikztah, Sog, Tibbah-ék…/.

A 03-as nyár jól indult. Gerysson ez idő tájt csatlakozott a krú-hoz, mint állandó közreműködő DJ. Június elsején végre megjelent a Nyelvtan névre keresztelt album, s Sikztah-nak köszönhetően "fullos" küllemet kapott a CD: színes borító, szitanyomás/igaz csak az első 200 db-nak/. Június 6-án rendezték a Hiphop Mission döntőjét.

Ezen eseményen a 20 döntőbe jutott fellépő nyomta el a dalát, plusz az Animal Cannibals adott közel 2 órás koncertet. Itt hirdették ki, hogy a közönség szavazatai alapján ki nyeri a versenyt, s ezzel a Warner-Magneoton kiadó lemezszerződését egy teljes albumra. A győztes a Hősök csapata lett végül, akik ezúton is köszönettel tartoznak a lemezt megvásárló embereknek, ugyanis nagy részük a "Hírók" nevével küldte be szavazólapját. Relatíve sok fellépés volt 2003-ban is, a Nyelvtan-t már néhány üzletben is meg lehetett venni, s hogy objektíven megközelítve sem sikerült rosszra az album, azt tükrözi, a több mint 800 db eladott példány.

Aztán a nyár folyamán az is tudatosult, hogy a kiadó nem fog kiadni egy esteleges új Hősök albumot, de ez nem szegte a csapat kedvét. A Kannibálok segítségével egy maxira és egy videóklippre azért futotta. A Mindörökké-hez forgatott mozgóképes megjelenés év végére készült el, csakúgy, mint a 4 számos maxi. Közben a Hősök jó kapcsolatba kerültek a Minimal Project nevű budapesti formációval, és össze is hoztak egy Internetes maxit, mely a Tiszta szívvel címet kapta.

Még 2003-at írt a naptár, mikor Jassek Balázs, a veszprémi elsőszámú gördeszkás bolt tulajdonosa felajánlotta segítségét a ruházkodás területén. 2004-re a közös munka kissé lelassult az iskolai és a munkahelyi elfoglaltságok miatt, így inkább csak a fellépésekre koncentrált a csapat. A nyár sok "lájvekt-et" hozott, már a keleti országrész több városába is eljutottak a srácok. Szeptembertől még inkább a lokális szétszórtság jelensége zajlik, mindegyik hős más helyen lakik, tanul, vagy dolgozik.

Kiadó terén is változás történt, a Mecca-tól egyetlen rossz nélkül távoztak a "hírók", így jelenleg független előadóként tevékenykednek tovább. Év végére azért elkészült egy igen fontos album Brash és Joeker munkájának eredményeként, mely a Magyar Hiphop Remixek nevet kapta. Ezen 17 hazai rap előadó remixe mellett, 3 Hősök produkció is helyet kapott. A lemez Internetes terjesztésben látott napvilágot, illetve limitált példányszámban meg is jelent, melyben Sub Bass Monster segédkezett.

El is érkeztünk a 2005-ös dátumhoz. Idén elvileg több dolog is készül. Első körben elkészült a saját weblap, mely már elég régóta váratott magára. A cél: lehetőleg minél gyakoribb frissítéssel, minél több információt közreadni a világhálón is.

A következő nagyobb dobás a Mentha szóló album lesz, melyet megelőz majd egy maxi videóklippel együtt. Érdemes tehát böngészni, Hősök voltak, vannak, lesznek… Béke mindenkinek! Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found