Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Hátsó Ajtó - JPop.com
Artist info
Hátsó Ajtó

Hátsó Ajtó

Hátsó Ajtó


A kiindulópont 2001. tavasza, mikor Maráczi Petinek és Zsigár Petinek kereszteződtek útjaik és akkor még csak ötlet szintjén felmerült, hogy zenekart alapítanak. Ez egészen év végéig ötlet is maradt, amikor megkérték a dombóvári Negathyw Hozzáállás zenekar dobosát Kovács „Para” Norbit, hogy amíg nem találnak állandó dobost segítse ki őket. Ezzel 2001. november 27-én megalakul a Hátsó Ajtó. Az első fellépésre 2002. májusában kerül sor. Read more on Last.fm
A kiindulópont 2001. tavasza, mikor Maráczi Petinek és Zsigár Petinek kereszteződtek útjaik és akkor még csak ötlet szintjén felmerült, hogy zenekart alapítanak. Ez egészen év végéig ötlet is maradt, amikor megkérték a dombóvári Negathyw Hozzáállás zenekar dobosát Kovács „Para” Norbit, hogy amíg nem találnak állandó dobost segítse ki őket. Ezzel 2001.

november 27-én megalakul a Hátsó Ajtó. Az első fellépésre 2002. májusában kerül sor. Június végén Kiss Gábor ül a dobok mögé. Sorra kezdenek születni a Hátsó Ajtó első dalai. 2002.

őszén Zsigár Petit Viszló Tamás váltja a bőgőnél. A koncertek megteszik hatásukat és egyre több embert kezd érdekelni a zenekar. Ebben az évben kezdenek megszületni az új Hátsó Ajtó dalok, amik már egy konkrét stílusirányt jelentenek. 2005. szeptemberétől decemberig felvételre és keverésre kerül „Az ördög tánca” demoanyag. 2006.

február elején Viszló Tomit Kasler Anita váltja a basszusgitárnál. 2007. májusában profi körülmények között a Fantomas Hangstúdióban rögzítik "Nincs semmim" című dalukat és leforgatják hozzá első klipjüket (2007. június 2-3.), ami a nyár közepére el is készül. Gábornak egyre kevesebb ideje marad a zenekarra, így 2008. januárjától Schattmann Tamás váltja a doboknál, majd májusától Anitát Takács Tamás váltja a basszusgitárnál.

Ezzel megszületik a mai végleges formáció. Teljesen megváltozik a zenekar mozgatórugója, mivel végre minden tag teljes fordulattal összpontosít a zenekarra. 2008. nyarán felmerül egy 12 dalt tartalmazó lemez gondolata, ami új motivációt ad a zenekarnak. 2009-ben már konkrétan az album dalaival foglalkoznak.

Júliusban elkezdődnek az "Amitől élek" lemez stúdiófelvételei a már elkészült számokkal. Augusztusban a címadó dalhoz klipet forgatnak, ami az album megjelenésével egy időben kerül nyilvánosságra. Az év második felében és 2010. elején megírják az album további dalait, és 2010.

áprilisában stúdióban rögzítik a teljes anyagot. Az "Amitől élek" című album 2010. május 20-án jelenik meg. 2010. szeptemberében leforgatják az album második videoklipjét a Vészkijárat című dalhoz. 2011.

tavaszán 10 állomásos turnét nyomnak a Rómeó Vérzik vendégeként a Hadd Égjen lemezbemutató tour keretében. Áprilisban bejutnak a Tankcsapda és az Unicum Tehetségvadászatának döntőjébe, így meghívást kapnak a Volt és a Sziget fesztivál Unicum színpadára. A nyáron számos fesztiválon lépnek fel. Kis pihenő után október 1-től december 17-ig ismét a Rómeó Vérzik vendégzenekara A vadkelet hősei tour 2011 állomásain. A turné keretein belül jubileumi koncertet adnak Dombóváron november 12-én.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 7 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found