Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Gurbe Douwstra - JPop.com
Artist info
Gurbe Douwstra

Gurbe Douwstra

Gurbe Douwstra


Gurbe Douwstra (Drachten, 17-2-1954) startte na het gymnasium en zijn militaire diensttijd een opleiding als accountant. Hij stopte daar al na korte tijd mee en kwam bij toeval in de journalistiek terecht. Als verslaggever werkte hij bij enkele kranten in Groningen en Friesland. In 1981 werd Douwstra verslaggever bij Omrop Fryslân. Later werd hij er muziekredacteur. Al enkele jaren presenteert hij diverse radioprogramma's bij Omrop Fryslân. Douwstra is al sinds zijn middelbare schooltijd met muziek actief. Read more on Last.fm
Gurbe Douwstra (Drachten, 17-2-1954) startte na het gymnasium en zijn militaire diensttijd een opleiding als accountant. Hij stopte daar al na korte tijd mee en kwam bij toeval in de journalistiek terecht. Als verslaggever werkte hij bij enkele kranten in Groningen en Friesland. In 1981 werd Douwstra verslaggever bij Omrop Fryslân. Later werd hij er muziekredacteur.

Al enkele jaren presenteert hij diverse radioprogramma's bij Omrop Fryslân. Douwstra is al sinds zijn middelbare schooltijd met muziek actief. Vooral in Engelstalige blues- en rockbandjes trad hij op als zanger, gitarist en songwriter. In Maîtresse speelde hij o.a. samen met Henk Postma. In 1994 schreef Douwstra - ter gelegenheid van een bruiloft - een tekst in het Fries.

Hiermee was de interesse gewekt. Met enkele vrienden richtte hij de folkgroep Bêdbuks op die na twee jaar weer stopte. Douwstra besloot daarop 'solo te gaan' met zijn opgebouwde Friese repertoire dat vooral bestaat uit levendige liedjes en vrolijke versjes over het leven van alledag. Op een cd van het Dweilorkest De Glasblazers uit Heerenveen zong Douwstra de Friese versie van een Vader Abraham-hit: It lytse kafee oan de haven. Gurbe Douwstra treedt vaak samen op met basgitarist Sytse Wilkens. Ook zingt hij met Gerbrich van Dekken. Douwstra één van de Fjouwer Trûbadoers. Gurbe Douwstra is voorzitter van de Stichting Aaipop.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found