Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Gatuzo - JPop.com
Artist info
Gatuzo

Gatuzo

Gatuzo


GATUZO je dinamičan zagrebački rock bend koji misli ozbiljno. Iako nastali 1999., u današnjoj minimalističkoj postavi rade od početka 2003. godine. Prvi javni nastup imali su 22.11.2004. u KSET-u, nakon čega su svirali na skoro svim dostupnim zagrebačkim rock pozornicama (Route 66, Spunk, Melin, Papilon, Praćka, Krivi put, Boogaloo, Močvara...) na kojima su stekli iskustvo, sigurnost i izgradili prijateljsku komunikaciju s uglavnom studentskom publikom. Read more on Last.fm
GATUZO je dinamičan zagrebački rock bend koji misli ozbiljno. Iako nastali 1999., u današnjoj minimalističkoj postavi rade od početka 2003. godine. Prvi javni nastup imali su 22.11.2004.

u KSET-u, nakon čega su svirali na skoro svim dostupnim zagrebačkim rock pozornicama (Route 66, Spunk, Melin, Papilon, Praćka, Krivi put, Boogaloo, Močvara...) na kojima su stekli iskustvo, sigurnost i izgradili prijateljsku komunikaciju s uglavnom studentskom publikom. Nastupi su im energični, čvrsti i napeti s jedne (profesionalne), te samozatajno napeti i očaravajuće iskreni s druge (artističke) strane. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju explosive rock, koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. GATUZO krajem 2005. snima i objavljuje svoj prvi ozbiljan studijski upper low-fi materijal za diskografsku agenciju Spona iz Zagreba, a sredinom 2007.

godine potpisuje diskografski ugovor s Dancing Bearom. U 11. mjesecu 2007. izlazi im album Noge/ruke/glave za koji su nagrađeni nagradom Status 2007. HGU-a za najbolji mladi rock bend, te Porinom za najbolji alternativni rock album 2007.

godine. Nakon toga bend je svirao u svim važnijim klubovima i festivalima diljem Hrvatske i Slovenije uključujući i Rokaj fest, INmusic festival, Rock Otočec, Harteru, Grand rock festival, itd... Krajem 2009. godine, Gatuzo izdaje svoj drugi album pod nazivom "!" te nastavlja s intenzivnim svirkama i promocijom novog albuma. Od 26.04.2010. eksplozivan dvojac postaje trojac, dečkima se pridružuje gitarist Majki Zoran Čalić-Zoki. Nakon samo dvije probe održane zajedno sa Zokijem, GATUZO kao trojac ima svoj prvi medijski live nastup, i to na Radiju 101 (26.04.2010.).

Cijela suradnja se dogodila spontano, jer je Zoki (dugogodišnji prijatelj benda) trebao biti gost na koncertu u Saxu 28.04.2010. Međutim nakon prve probe Siljo i Goran su odlučili da bi bilo super da Zoki postane dio GATUZA, tako da je umjesto gostovanja u Saxu Zoki tada odsvirao svoj prvi koncert sa Siljom i Goranom. Od sada kao trojac GATUZO melje žešće nego ikada! Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found