Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Fimosys - JPop.com
Artist info
Fimosys

Fimosys

Fimosys


Fimosys is een jonge (° eind 2007), vierkoppige band gelegerd in Gent die ten strijde trekt tegen ‘zelfmedelijden, onzekerheid en besluiteloosheid’; gewapend met zowel meeslepende ballads als dansbare, ontembare, razende songs. Fimosys staat voor eerlijke, melodieuze en poëtische gitaarrock. waar? > www.myspace.com/fimosys >www.vi.be/fimosys >http://www.facebook.com/Fimosys Hoe klinkt Fimosys? Giet rock-’n-roll, ‘Duyster’ en een eetlepel vlotte deuntjes samen. Read more on Last.fm
Fimosys is een jonge (° eind 2007), vierkoppige band gelegerd in Gent die ten strijde trekt tegen ‘zelfmedelijden, onzekerheid en besluiteloosheid’; gewapend met zowel meeslepende ballads als dansbare, ontembare, razende songs. Fimosys staat voor eerlijke, melodieuze en poëtische gitaarrock. waar? > www.myspace.com/fimosys >www.vi.be/fimosys >http://www.facebook.com/Fimosys Hoe klinkt Fimosys? Giet rock-’n-roll, ‘Duyster’ en een eetlepel vlotte deuntjes samen. Roer er enkele liters poëzie (puur, donker, of met nootjes) door. Kruid met vier karakterkoppen, die zo goed als niets met elkaar gemeen hebben, behalve hun ‘goesting’ om muziek te maken.

Zet ze een kwarteeuw midden in het leven, in een badje van postmodernistische scepsis, ironie en zelfspot. Werk ten slotte af met oprechtheid en het ontroerende verlangen om “even vast te houden, een gevoel te delen en weer los te laten.” Fimosys kijkt terug en grijpt vooruit, flirt met de oude iconen, en trekt bijna alle registers van de muziek open. Het resultaat? Muziek die vanuit elke mogelijke invalshoek de bescheiden essentie van Life, The Universe and Everything probeert te raken! Maaar de band schuwt met een gepast gevoel voor ironie en zelfspot, potsierlijke hoofdletters en sloganeske blokletters. Serieus? Nee.

Ja. Ironische oprechtheid, zou je het kunnen noemen. NiOp-rock, noemen we het graag zelf, nieuw oprechte rock. DRAMATIS PERSONAE Fimosys is Koen Deraedt, Rembert Debergh, Maarten Loncin en Filip Vannieuwkerke: KOEN (elec. guit., vocals).

Een stem die doet denken aan Neil Young, een gitaarstijl die soms doet denken aan Pink Floyd. Met de persoonlijkheid van een agressieve ezel (intelligent en vastberaden) toch in staat zich te verliezen in muziek. Met een vleugje Bossa? REMBERT (bass, vocals). Ziet zichzelf als de bescheiden incarnatie van Tim Buckley, wou dat ie half zo goed was als Flea en wil ooit es bejubeld worden als Bob Dylan voor zijn liedjesteksten.

Al is ie niets van dat alles, zolang mentale instabiliteit een deugd is voor het maken van muziek, is hij een meerwaarde. MAARTEN (elec. guit., vocals). Een genie die zich –mocht hij er kennis van hebben- niks zou aantrekken van de strikte regels van de muziek. In een vorig leven was ie Bob Dylan, nu gewoon Maarten.

De mentale constructie waarin hij al eens lijkt te vertoeven, leer je enkel en alleen kennen via zijn instrument. (Trust me, je zult het nooit ten volle begrijpen.) FILIP (drums, vocals). De motor. De stormram.

Lult niet (zoveel). Letterlijk het meest nuchtere en gespierde element van de band. Een luide duizendpoot met een gigantische opslorpcapaciteit en een kloppend, doorbloed lid van Fimosys. Is een zacht eitje indien absoluut noodzakelijk.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 9 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found