Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Ezkimo - JPop.com
Artist info
Ezkimo

Ezkimo

Ezkimo


Ezkimo (oik. Mikko Mutenia) oli suomalainen rap-artisti, joka oli syntynyt Ivalossa, mutta sittemmin helsinkiläistyi. Ezkimo oli 2000-luvun alussa yksi suomalaisen hip hopin tunnetuimpia edustajia mm. Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön ohella. Ezkimo tuli tunnetuksi kappaleella "Salainen Agentti 998", joka oli myös hänen ensimmäinen singlensä. Siitä julkaistiin CD:n lisäksi myös sadan kappaleen vinyylipainos. Ezkimo teki levytyssopimuksen levy-yhtiö BMG:n kanssa ja keväällä 2002 julkaistiin Ezkimon esikoisalbumi Iso E Read more on Last.fm
Ezkimo (oik. Mikko Mutenia) oli suomalainen rap-artisti, joka oli syntynyt Ivalossa, mutta sittemmin helsinkiläistyi. Ezkimo oli 2000-luvun alussa yksi suomalaisen hip hopin tunnetuimpia edustajia mm. Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön ohella.

Ezkimo tuli tunnetuksi kappaleella "Salainen Agentti 998", joka oli myös hänen ensimmäinen singlensä. Siitä julkaistiin CD:n lisäksi myös sadan kappaleen vinyylipainos. Ezkimo teki levytyssopimuksen levy-yhtiö BMG:n kanssa ja keväällä 2002 julkaistiin Ezkimon esikoisalbumi Iso E, jonka tuotannosta vastasi suurimmaksi osaksi Jonny Bro. Levyllä oli myös biittejä Tiedemieheltä, Aksimilta ja Kingston Soundsystemiltä. Vierailijoina levyllä olivat mm.

silloinen uusi kyky Redrama, Seremoniamestari ja Skandaali. Albumilta julkaistiin myös singlet "Näin On" ja "Entinen", joista jälkimmäinen sai paljon radiosoittoa. Molemmista kappaleista tehtiin myös musiikkivideot, ja "Näin On" videolla esiintyivät mm. pornotähti Mariah sekä Niina Herala.

Iso E albumista julkaistiin myöhemmin erikoispainos, joka sisälsi myös muiden artistien kappaleita, joissa Ezkimo oli mukana ja muutaman remix-version. Vuonna 2004 Ezkimo julkaisi toisen albuminsa nimeltä Vaa Ämsee. Albumilla vierailivat mm. Guerra Norte ja yhdysvaltalainen Tha Alkaholiks. Levyn hitiksi nousi Ezkimon veljen Juhozzin tuottama "Bla Bla Bla", joka sai runsaasti radiosoittoa.

Kappaleesta kuvattiin myös musiikkivideo. Kolmas albumi Muteniaatikot julkaistiin syyskussa 2009. Ennen levyn julkaisua Ezkimo kertoi YleX:n haastattelussa, että Muteniaatikot saattaa olla viimeinen Ezkimo-nimellä julkaistava levy. Vuosina 2012-2014 Mutenia julkaisi Youtube-, ja Vimeo-kanavillaan yhdeksän uusi kappaletta uudella taiteilijanimellä Agentti Sumo. Suunnitteilla oli uuden pitkäsoiton; Kali Yuga –julkaisu, jonka merkitys hindulaisuudessa tarkoittaa pimeyden aikakautta.

Kali Yuga jäi kuitenkin julkaisematta Mutenian menehdyttyä varhain sunnuntaiaamuna 21 kesäkuuta 2015. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found