Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Erik Mesie - JPop.com
Artist info
Erik Mesie

Erik Mesie

Erik Mesie


Erik Mesie (Eindhoven, 12 maart 1957) is een Nederlands zanger. Mesie werd in de jaren 80 bekend als zanger en gezicht van de Nederlandstalige band Toontje Lager. Na het uiteenvallen van Toontje Lager in 1986 ging Mesie solo verder. Hij bracht twee albums uit en enkele singles. Zijn grootste succes was Zonder Jou, dat in 1986 tot een achtste plaats in de Nederlandse Top 40 reikte. Het nummer was oorspronkelijk van de Duitse band Münchener Freiheit ("Ohne Dich"). Read more on Last.fm
Erik Mesie (Eindhoven, 12 maart 1957) is een Nederlands zanger. Mesie werd in de jaren 80 bekend als zanger en gezicht van de Nederlandstalige band Toontje Lager. Na het uiteenvallen van Toontje Lager in 1986 ging Mesie solo verder. Hij bracht twee albums uit en enkele singles. Zijn grootste succes was Zonder Jou, dat in 1986 tot een achtste plaats in de Nederlandse Top 40 reikte.

Het nummer was oorspronkelijk van de Duitse band Münchener Freiheit ("Ohne Dich"). Van 8 tot en met 22 september 2007 tourde Mesie met het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van de Belgische dirigent Dirk Brossé met het cross-overprogramma Symphonic echoes of Pink Floyd, waarin de grote hits van de Engelse popformatie centraal staan. Naast Mesie nemen Antonie Kamerling en Bert Heerink de zangpartijen voor hun rekening, bijgestaan door onder meer gitarist Joost Vergoossen. In het najaar van 2008 zal Erik Mesie het geluid van Toontje Lager wederom ten gehore brengen tijdens de "Ze Zijn Terug tournee", georganiseerd door Live-Events. Erik zal optreden in een programma samen met Herman Erbe (Circus Custers), Splitsing/De Jazzpolitie, Kadanz, Polle Eduard en ook bij 2 avonden Het Goede Doel.

Alle optredens zullen volledig live zijn. Mesie is momenteel werkzaam als leraar muziek op het Pallas Athene College in Ede. Hij is woonachtig in de wijk Hoogkamp te Arnhem. Bron: Wikipedia. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found