Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Envy The West - JPop.com
Artist info
Envy The West

Envy The West

Envy The West


De vijfmansformatie 'envy the west' uit Roosendaal speelt gruizige indie met sporen van country. 'Cave, Cash, Cohen en Curtis dancing on prozac' werd ooit typerend over de muziek van deze band geschreven. Daarmee is niet alles gezegd natuurlijk. Envy the west onderscheidt zich vooral door de oorspronkelijke songs en de speelse arrangementen die misschien wel dankzij het nogal slordige karakter van de band zo treffend zijn. In het najaar van 2001 komt het vijftal voor het eerst samen. Read more on Last.fm
De vijfmansformatie 'envy the west' uit Roosendaal speelt gruizige indie met sporen van country. 'Cave, Cash, Cohen en Curtis dancing on prozac' werd ooit typerend over de muziek van deze band geschreven. Daarmee is niet alles gezegd natuurlijk. Envy the west onderscheidt zich vooral door de oorspronkelijke songs en de speelse arrangementen die misschien wel dankzij het nogal slordige karakter van de band zo treffend zijn. In het najaar van 2001 komt het vijftal voor het eerst samen.

De beginjaren leiden tot aardse muziek; songs die in 2004 verschijnen op het debuutalbum 'Folding Fangs' (blckdth007). Het donkere geluid sluit goed aan bij de alleszins associatieve teksten van zanger/gitarist Pim Derene. Met deze release wordt envy the west binnen de regionale muziekscene al snel getipt als interessant buitenbeentje. Tot volle bloei komt de band echter pas enkele jaren later in de aanloop van het verschijnen van een titelloos tweede album (blckdth026), wat wordt uitgebracht op vinyl en wederom is opgenomen in Studio 195.

Er is dan meer structuur in de liedjes gekomen en ook het samenspel en het algehele geluid is beslist verbeterd. Optredens volgen in o.a. 013, De Mezz, Tivoli, Gebouw T en 't Beest. In 2014 wordt de band geselecteerd voor deelname aan het project 'Proud Of The South' door het BKKC en de zes grootste poppodia van Brabant. Dit initiatief heeft als doel het stimuleren en promoten van regionale acts op zowel artistiek als zakelijk vlak.

Later dat jaar wordt drummer Antal Derene vervangen voor Elmore van Dodewaard en werkt de band aan nieuw materiaal. envy the west: Pim Derene - zang/gitaar Marcus van Slingerland - gitaar Geriejan Rockx - bas Robert van Eck - synth Elmore van Dodewaard - drums Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 13 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found