Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Elipse - JPop.com
Artist info
Elipse

Elipse

Elipse


There is more than one artist with this name. 1. Grupa Elipse je svoju karijeru otpočela 1963. godine po uzoru na grupu The Shadows, kao i mnoge grupe iz tog vremena. Postali su veoma popularna grupa 60-tih godina, a njihovi nastupi u Gradskom podrumu u Beogradu su bili rok događaji. Elipse su, kao predgrupa svirali na koncertima The Searchers-a i The Hollies-a kada su ove tada veoma poznate i popularne svetske grupe nastupale u Jugoslaviji. 1965. Read more on Last.fm
There is more than one artist with this name. 1. Grupa Elipse je svoju karijeru otpočela 1963. godine po uzoru na grupu The Shadows, kao i mnoge grupe iz tog vremena. Postali su veoma popularna grupa 60-tih godina, a njihovi nastupi u Gradskom podrumu u Beogradu su bili rok događaji. Elipse su, kao predgrupa svirali na koncertima The Searchers-a i The Hollies-a kada su ove tada veoma poznate i popularne svetske grupe nastupale u Jugoslaviji. 1965.

godine su snimili svoj prvi singl sa Pericom Stojančićem. Na A-strani Perica Stojančić je snimio dve pesme, a na B-strani grupa Elipse je izvele dve instrumentalne kompozicije. 1966. godine su bili pobednici Gitarijade, a 1967. godine su osvojili srebrnu medalju na internacionalnom festivalu u Bugarskoj.

U to vreme su svirali rhythm'n'blues. Kada se grupi pridružio Edi Dekeng (student iz Konga - eks Crni Panteri) počeli su da sviraju soul. Treći singl Elipse izdaju 1967. godine sa pevačem Edijem Dekingom. Većinu svojih spotova za potrebe Televizije Beograd, Elipse su snimali u beogradskom Zoološkom vrtu, a svirali su i muziku za filmove "Nemirni" Kokana Rakonjca, i "Buđenje pacova" Živojina Žike Pavlovića. U jesen 1967.

godine Slobodan Skakić osniva grupu Nove Elipse. Pored njega grupu su činili: Ratomir Dmitrović (gitara), Nenad Nedić (bas gitara) i Milan Kašanin (bubnjevi). Ova grupa nije postigla neki veći uspeh. U leto 1968. godine Elipse su prestale da postoje. Većina njihovih snimaka je objavljeno na CD-u "Za Prijatelje". Neki od snimaka koji su se čuvali na TV Beograd su uništeni prilikom NATO bombardovanja 1999.

godine. 2. Elipse is a danceable, indie pop-rock group that hails from the Chicagoland area. Formed in late 2006, this young group consists of Keith Newsham (vocals, guitar), Mike Altergott (keys, guitar), Andrew Ruth (bass, keys), and Matt Wyman (drums, guitar). The band self-released its first EP, Sleepless in summer of 2008, and is currently working on material for a full-length album while doing shows in the Great Lakes region.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found