Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
El Guapo Stuntteam - JPop.com
Artist info
El Guapo Stuntteam

El Guapo Stuntteam

El Guapo Stuntteam


In 1995 besluiten Erik Willmots en Cedric Maes om samen met Micha en zijn broer Jethro een hardrockband op te richten. Nadat ze hun eerste nummers schreven kregen zij hun eerste show in De Schofaag te Tongeren. De band is in die periode een wilde mix van Garage Rock en Blues Rock, met een vleugje Hard Rock die doet denken aan bands als MC5, The Who en Guns 'n Roses. Net als Lightning Beatman traden ze af en toe gemaskerd op in onder andere Lucha Libre outfits. Read more on Last.fm
In 1995 besluiten Erik Willmots en Cedric Maes om samen met Micha en zijn broer Jethro een hardrockband op te richten. Nadat ze hun eerste nummers schreven kregen zij hun eerste show in De Schofaag te Tongeren. De band is in die periode een wilde mix van Garage Rock en Blues Rock, met een vleugje Hard Rock die doet denken aan bands als MC5, The Who en Guns 'n Roses. Net als Lightning Beatman traden ze af en toe gemaskerd op in onder andere Lucha Libre outfits.

Captain Catastrophy & Miss suzy Q (Vuurspuwen & Dans) nemen de stuntshow voor hun rekening. De band maakt naam in de Europese Rock 'n' Roll underground scene en toeren door België, Duitsland, Nederland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland. Hun succes groeit en al snel staan ze in de voorprogramma's van hun idolen, zoals The Monsters. Na het overlijden van hun eerste manager Bjorn Detlef krijgen ze een platencontract bij Duitse Sounds Of Subterrania. In 1999 verschijnt hun debuutalbum "El Guapo Stuntteam". Dit debuutalbum, vol met pure garagerock is een succes, en El Guapo Stuntteam treed op met bands zoals Gwar, The make up, Turbonegro. In 2001 brengen ze hun tweede album "Year Of the Panther" uit. Na een conflict met hun manager geeft El Guapo Stuntteam hun platenmaatschappij (Sounds Of Subterrania) geen toestemming meer om hun albums uit te brengen.

In 2003 gaat de band onder contract bij Suburban Records. In 2004 verschijnt het album "Battles Across The Stereo Spectrum" album met hardrocknummers die doen denken aan bands als Iron Maiden. In 2007 komt het vierde album van El Guapo Stuntteam uit dat "Accusation Blues" heet. Er komt een videoclip voor het nummer "Back From The Grave" waarmee Toon Aerts de eerste prijs behaalt in de categorie videoclips op het Leuven Kort festival. In oktober, november, en december draaiden er twee reclamespots op alle Vlaamse zenders van King of Cash, een krasspel van de Nationale Loterij. De achtergrondmuziek van deze spots zijn van El Guapo Stuntteam.

Beide spots zijn ook geregisseerd door Toon Aerts. In 2008 treedt de band op bij Humo's Pop Poll in het Antwerps Sportpaleis en hun video "Back from the Grave" is een favoriet op het Londense BUG Video clip festival. In april doen ze nog enkele zalen in de Benelux aan als voorprogramma van Danko Jones en verzorgen het voorprogramma van Deep Purple op het prestigieuze Montreux Jazz Festival. In het najaar van 2008 is de band te zien als opener voor The Datsuns in België en Nederland. Begin 2009 maakte de band bekend dat ze een punt zetten achter hun carrière met El Guapo Stuntteam. Elk van bandlid volgt zijn eigen weg met een eigen band of solo act. Op 27 maart 2009 nam het afscheidsconcert plaats in de Muziekodroom te Hasselt waar de bands We're Wolves, Bearwolf en Peter Pan Speedrock voor hen de avond opende.

Dit optreden was gelijktijdig een benefiet voor het platenlabel Voodoo Rhythm dat in financiële moeilijkheden geraakte. Het concert is volledig opgenomen en zal later in 2009 op DVD verschijnen met andere beelden vanuit hun 14-jarig bestaan. Tijdens het optreden waren de eerste exemplaren van nieuwe album 'El Guapo Stuntteam" verkrijgbaar, welk ook beperkt is met een uitgave van 1000 exemplaren. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found