Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Eero Raittinen - JPop.com
Artist info
Eero Raittinen

Eero Raittinen

Eero Raittinen


Eero Raittisella on takanaan monipuolinen ja vaikuttava ura laulajana ja muusikkona. Silti Eero ei tee suurta numeroa menneistä, vaan suuntaa mieluummin aktiivisesti eteenpäin. Eero tekee uutterasti keikkoja esittäen juurevaa musiikkia - rhythm'n bluesia, rock'n'rollia, bluesia ja vähän countryäkin - ja levyjäkin ilmestyy yhä melko tasaiseen tahtiin. Soolokeikkojen ohella Eero esiintyy erilaisten muusikkoryhmien kanssa. Pitkäaikaisena yhteistyökumppanina Eerolla on ollut Noisy Kinda Men Read more on Last.fm
Eero Raittisella on takanaan monipuolinen ja vaikuttava ura laulajana ja muusikkona. Silti Eero ei tee suurta numeroa menneistä, vaan suuntaa mieluummin aktiivisesti eteenpäin. Eero tekee uutterasti keikkoja esittäen juurevaa musiikkia - rhythm'n bluesia, rock'n'rollia, bluesia ja vähän countryäkin - ja levyjäkin ilmestyy yhä melko tasaiseen tahtiin. Soolokeikkojen ohella Eero esiintyy erilaisten muusikkoryhmien kanssa.

Pitkäaikaisena yhteistyökumppanina Eerolla on ollut Noisy Kinda Men, joiden kanssa Eero esittää jo usealta yhteiseltä levyltä tuttua R&B voittoista musaa. Äänekkän oloisissa miehissä soittavat Jarkka Rissanen (kitara), Pekka Gröhn (koskettimet, kitara, lyömösoittimet ja laulu) sekä Laika & Cosmonautsien komppiryhmä Janne Haavisto (rummut) ja Tom Nyman (basso). Toinen Eeron vakituinen keikkakokoonpano on Eero Raittinen Combo Band Rock and Roll Show. Tähän kokoonpanoon kuulu Eeron lisäksi Ykä Putkinen (kitara), Tero Palo (basso) sekä Markku Reinikainen (rummut).

Lisäksi Eero tekee bluespainotteisia duo-keikkoja kitaristi Jarkka Rissasen kanssa. Joskus Eppua voi nähdä samalla estraadilla myös Wentus Blues Bandin tai Groovy Eyes -kokoonpanon kanssa. Elvis sytytti musiikkikipinän Eeron viisikymmen luvun lopulla. Yhdessä Jussi veljensä kanssa hän levytti ensimmäisen levynsä jo kesällä 1960. Jo sitä ennen hän oli 15-vuotiaana tehnyt Jussin kanssa ensimmäiset keikkansa Tampereella vappuna 1960.

Rautalankabuumi vei veljekset The Esquires ja The Sounds yhtyeisiin ja syntyi taas useita levytyksiä ja runsaasti koulunkäyntiä haäiritseviä keikkoja. Vuonna 1964 Eero ja Jussi olivat kypsiä perustamaan oman bändinsä, syntyi legendaarinen Eero ja Jussi & The Boys. Bändin ensimmäiset levytykset Kaikki rakkautein ja Kaunis nainen olivat aikansa suosikkeja. Kesällä 1966 Eero esiintyi ensimmäisessä Danny-showssa ja liittyi syksyllä D-tuotannon taiteilijakaartiin. Siitä alkoi Eeron ensimmäinen sooloperiodi.

Suurimman listahittinsä Vanhan holvikirkon Eero lauloi levylle pari vuotta myöhemmin. Vaikka hän onkin palannut useaan otteeseen veljensä rinnalle The Boys -yhtyeeseen, on hän ehtinyt esiintyä monissa muissakin bändeissä ja niittää myös suosioita sooloartistina. Suuren maailman estraadeitakin Eero kiersi 70-luvulla Tasavallan Presidentin laulusolistina. Suuren rakkautensa - bluesin - ohella hän on vuosikymmenten ajan laulanut ja levyttänyt tinkimättömällä asenteellaan monenlaista musiikkia rockista iskelmään. Näillä Eeron sivuilla esitellään hänen soolouransa vaiheet.

Tämä kokonaisuus sisältää myös Eeron oman vaikuttavan diskografian, josta löytyy holvikirkon lisäksi paljon, paljon muutakin. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found