Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Dirty Tuesday - JPop.com
Artist info
Dirty Tuesday

Dirty Tuesday

Dirty Tuesday


Dirty Tuesday doet zijn naam eer aan; deze viermansformatie uit omgeving Amersfoort speelt rock met een sound die klinkt alsof de instrumenten onder de modder en smeer zitten, en de rauwe stemmen nog beïnvloed worden door het doorhalen van de doordeweekse nacht ervoor. Er klinkt een heel scala aan klassieke rock en huidige alternative terug in de muziek. Zanger/gitarist Michael: Dat klopt wel ja. Toen ik jong was sneakte ik veel naar de zolder om oude plaatjes van mijn vader te draaien. Read more on Last.fm
Dirty Tuesday doet zijn naam eer aan; deze viermansformatie uit omgeving Amersfoort speelt rock met een sound die klinkt alsof de instrumenten onder de modder en smeer zitten, en de rauwe stemmen nog beïnvloed worden door het doorhalen van de doordeweekse nacht ervoor. Er klinkt een heel scala aan klassieke rock en huidige alternative terug in de muziek. Zanger/gitarist Michael: Dat klopt wel ja. Toen ik jong was sneakte ik veel naar de zolder om oude plaatjes van mijn vader te draaien.

Ik was dol op bands als Uriah Heep, Led Zeppelin, Deep Purple. Op mijn zestiende ben ik bij een platenzaak gaan werken, en ging er een wereld voor me open; ik verslinde werkelijk alles. Een groot gedeelte van mijn loon ging dan ook regelrecht weer terug in de kassa, haha. Naar eigen zeggen is de frontman altijd bezig geweest met muziek: Ik maakte iedereen in mijn omgeving gek; ik trommelde op alles.

Toen ik Nevermind van Nirvana in mijn handen kreeg wist ik het zeker: ik wilde muziek spelen! Uit geluidsoverlastoverwegingen werd dat geen drumstel en ook geen bas, maar elektrische gitaar. Er werden enige successen geboekt met de eerste serieuze band Impact. Toen deze band uit elkaar klapte, ontmoette Michael in een project waarin hij destijds drumde, gitarist David. Diens huidige band Stillwater had inmiddels een bescheiden imago in de regio opgebouwd en zaten zonder zanger.

Het klikte meteen met de overige bandleden Bart (bass) en Stijn (drums), en in de zomer van 2008 werd Anemic Cinema geboren. De band was gedoemd zichzelf op te heffen voordat het überhaupt goed en wel begonnen was. David: Er werden teveel compromissen gemaakt waardoor de muziek een eenduidige sound miste. Het publiek werd alle kanten op geslingerd.

In de zomer van 2009 werd dan ook een bewuste keuze qua stijl genomen en de bandnaam veranderde in Dirty Tuesday. In vier weken werd er materiaal geschreven voor een trialshow in een lokale kroeg. Bart: De response was fantastisch! Het publiek was enorm enthousiast; dit was echt een enorme steun in de rug dat we op de goede weg zaten. Nog geen drie maanden na de switch wordt de demo “Desmodronic Valve EP” opgenomen.

Stijn: De huidige stijl die we spelen haalt veel uit stoner, grunge en andere alternatieve rockmuziek. Het was erg moeilijk om de energie vast te leggen in de studio, maar we zijn er uiteindelijk in geslaagd om een vieze, stevige sound te creëren die de ruwheid van een liveshow weet te doen recreëren. Het is de bedoeling om met de EP het Nederlandse clubcircuit te kunnen veroveren, maar ook landen als Engeland, Duitsland, België en Frankrijk lonken. Michael: Eigenlijk moeten we gewoon de stap over de grote plas gaan maken.

Maar ja, we hebben zo veel plannen: een videoclip, t-shirts, tourposters, een backdrop, het houdt niet op! Het heeft er inderdaad alle schijn van dat dit het begin is van een glorieuze carrière voor de bandleden van Dirty Tuesday. Michael Trapman: Zang/gitaar David Euser: Gitaar Bart Apeldoorn: Bas Stijn Wolterink: Drums Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums
showing 3 out of 3 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found