Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Dimitri van Toren - JPop.com
Artist info
Dimitri van Toren

Dimitri van Toren

Dimitri van Toren


Dimitri van Toren, officieel: Jan van Tooren (Breda, 16 december 1940 - 21 mei 2015) is een Nederlandse zanger en kleinkunstenaar die reeds lange tijd in het vak zit (in 2008 zo'n 37 jaar). Na zijn middelbare schoolopleiding heeft hij op de Academie voor de Vrije Kunst gestudeerd. In 1963 deed hij mee aan een primitieve talentenjacht. Hij werd daar tweede en zo rolde hij de wereld van de muziek in. Van Toren is zijn carrière begonnen in de groep The Headlins Read more on Last.fm
Dimitri van Toren, officieel: Jan van Tooren (Breda, 16 december 1940 - 21 mei 2015) is een Nederlandse zanger en kleinkunstenaar die reeds lange tijd in het vak zit (in 2008 zo'n 37 jaar). Na zijn middelbare schoolopleiding heeft hij op de Academie voor de Vrije Kunst gestudeerd. In 1963 deed hij mee aan een primitieve talentenjacht. Hij werd daar tweede en zo rolde hij de wereld van de muziek in. Van Toren is zijn carrière begonnen in de groep The Headlins, maar toen de groep uit elkaar viel ging men verder onder een andere naam, The Lettersets, en in een andere samenstelling.

In deze band speelde ook Pierre Kartner en Jaap Goedel. De muziek werd onder de noemer folk en kleinkunst geplaatst. Al tijdens het bestaan van de groep begon Van Toren zijn eigen teksten en liedjes te schrijven en toen de Lettersets helemaal ophield te bestaan, ging hij solo verder om zijn eigen nummers ten gehore te brengen. In 1966 kwam zijn eerste LP uit. Bekend is hij vooral van de hits Hé kom aan, Lied voor kinderen en Mooi, je bent de mooiste. In totaal heeft hij meer dan twintig LP's uitgebracht. In de jaren 80 wilde Van Toren wat meer tot rust komen.

In India vond hij die rust wat resulteerde in 1990 in een nieuw album, geïnspireerd op de Indiase cultuur. De titel van het album is Alsof de maan de aarde kust. Dimitri van Toren woont tegenwoordig in het Brabantse plaatsje Reusel. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found