Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Dimana - JPop.com
Artist info
Dimana

Dimana

Dimana


Дими Костова е родена в Добрич на 30 юли 1984 година, зодия лъв. Завършила е музикалното училище "Климент Охридски" също като Преслава, но една година след нея и в паралелка с поп пеене. Димана от малка мечтае да пее, освен това е свирила осем години на цигулка-от първи до осми клас. Read more on Last.fm
Дими Костова е родена в Добрич на 30 юли 1984 година, зодия лъв. Завършила е музикалното училище "Климент Охридски" също като Преслава, но една година след нея и в паралелка с поп пеене. Димана от малка мечтае да пее, освен това е свирила осем години на цигулка-от първи до осми клас. Сега е студентка по специалността "Музикална педагогика" в Шумен. Заради кариерата си в "Пайнер" временно прекъсва следването, от тази учебна година ще продължи. Въпреки че е в специалност с поп пеене, Димана не остава встрани и от фолка.

Любовта към попфолка започва в осми клас, когато си слуша песнички и се старае да прави характерните извивки. Стилът, на който ще залага, е модерен поп с етноелементи. Любимите й изпълнители са Марая Кери и Лили Иванова, чиято песен "Камино" обожава и често пее на свои участия. Има награди от фестивали в Стара Загора, както и от "Сезони" в Бургас през 2000 година.През 2002г. печели Първа награда на международен фестивал в италианския град Фивициано с песента "Фортисимо" на Рита Павоне.

Тогава Димана е единствената представителка на България на фестивала. В момента в репертоара си има песни на английски, италиански и френски език. В "Пайнер" попада след кастинг - явява се на "Планета търси супер звезда" през 2004г. Изпълнява 2 песни на своя колежка от фирмата, както е по регламент, и акапелно -класиката "Светът е за двама" на Орлин Горанов.

Представянето й е повече от успешно и в началото на 2005 година подписва договор с "Пайнер". Татуировката й е временна,бюстът-естествен! Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found