Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Diggy Dex ft. Eva de Roovere - JPop.com
Artist info
Diggy Dex ft. Eva de Roovere

Diggy Dex ft. Eva de Roovere

Diggy Dex ft. Eva de Roovere


Diggy Dex: Rapper / Producent Diggy Dex is vanaf 2000 actief met de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. Dit resulteerde in twee albums, twee singles, een handvol videoclips (op The Box, TMF, MTV) en optredens op o.a Lowlands, de Uitmarkt, Planet Rock en alle bekende podia in Nederland en België. In 2002 wint D.A.C bovendien de publieksprijs in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In November 2006 verschijnt Diggy Dex zijn solo-debuut Verhalen vanuit de sofa. Read more on Last.fm
Diggy Dex: Rapper / Producent Diggy Dex is vanaf 2000 actief met de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. Dit resulteerde in twee albums, twee singles, een handvol videoclips (op The Box, TMF, MTV) en optredens op o.a Lowlands, de Uitmarkt, Planet Rock en alle bekende podia in Nederland en België. In 2002 wint D.A.C bovendien de publieksprijs in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In November 2006 verschijnt Diggy Dex zijn solo-debuut Verhalen vanuit de sofa. Dit hooggewaarde album ontvangt goede kritieken binnen en buiten de Nederlandse hiphopscene.

‘Humoristisch, poëtisch en vol bravoure’ (NRC next). ‘Een krachtig en constant album’ (Statemagazine). Naar aanleiding van dit album treedt Diggy Dex veelvuldig op door het land, samen met Skiggy Rapz (Grote Prijs van NL-winnaar 2003) op o.a. Mystery Land, Breda Barst, Solar Festival, Amsterdam Dance Event en TV-show Knevel & Van den Brink. Op 25 September 2008 verschijnt Diggy Dex zijn langverwachte tweede soloalbum Mayonaise voor de ziel.

Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, 3voor12, NRC en OOR trekt Diggy Dex vervolgens langs de Nederlandse podia en festivals. Van dit album verschijnen tevens vier videoclips (De meest exclusieve Jansen, 1,2,3,4, Ideale schoonzoon en Gescheiden wegen) die allen veelvuldig op TMF & MTV te zien zijn. 15 Juni 2009 verschijnt de single Slaap lekker (Fantastig toch) in samnwerking met de Vlaamse singer/songwriter Eva de Roovere. Het tweetal is veelvuldig te horen op de radio in Nederland en in Belgie en te gast bij onder andere 3FM, Radio 2 en TMF. Eva de Roovere: Studeerde aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck en de Jazz Studio Tritonus in Antwerpen.

Won in 1999 het Leids Cabaret Festival samen met Colette Notenboom. Tot 2007 heeft ze in verschillende bands gezongen en klarinet gespeeld: Oblomow, Kadril, Olla Vogala,... Sinds 2006 is Eva solo. Ze bracht 2 cd's uit - De Jager en Over & Weer, werkte samen met o.a.

Frank Van der linden, Tom Van Laere, Luka Bloom en vele andere indrukwekkende artiesten. Al meer dan 3 jaar toert ze met haar eigen band door België en Nederland, maar ze reisde met haar muziek ook naar Senegal, Zuid-Afrika, Denemarken, de UK, Spitsbergen en de USA. Sinds kort schrijft ze ook muziek voor anderen. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found