Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Dennis Kolen - JPop.com
Artist info
Dennis Kolen

Dennis Kolen

Dennis Kolen


Dennis Kolen komt uit Rotterdam. Op jonge leeftijd begint hij gitaar en piano te spelen en liedjes te schrijven. In 1996 richt Dennis met zijn middelbare schoolvriend Wietse Zeedijk de band WYATT op. WYATT speelt in de lokale zalen en clubs en maakt verscheidene demo's. In 2001 tekent Wyatt bij het Indie-label "Edel-records". Datzelfde jaar brengt Edel-records het debuutalbum "The big Picture" uit. Het album, dat in twee weken tijd werd opgenomen bij Reyn Ouwehand (Coparck Read more on Last.fm
Dennis Kolen komt uit Rotterdam. Op jonge leeftijd begint hij gitaar en piano te spelen en liedjes te schrijven. In 1996 richt Dennis met zijn middelbare schoolvriend Wietse Zeedijk de band WYATT op. WYATT speelt in de lokale zalen en clubs en maakt verscheidene demo's.

In 2001 tekent Wyatt bij het Indie-label "Edel-records". Datzelfde jaar brengt Edel-records het debuutalbum "The big Picture" uit. Het album, dat in twee weken tijd werd opgenomen bij Reyn Ouwehand (Coparck, Kane)en in drie dagen werd gemixed, wordt lovend ontvangen door pers en publiek. Twee singles van het album ("Best Days" en "If)" zijn veelvuldig te zien op MTV/TMF en te horen op de radio. Twee jaar later tekent Wyatt bij major-label "Warner", dat het album "The last of great Fireworks" uitbrengt.

Ook over dit album zijn de reacties unaniem positief. Er volgen interviews voor Oor, fret en andere vakbladen en kranten, zoals het AD en het Rotterdams dagblad. De singles "Fireworks"en "Miss me too" zijn te zien op MTV/TMF en te horen op de radio. Echter na een half jaar sluit Warner zijn Nederlandse afdeling en worden alle nationale artiesten op straat gezet.

De band is zonder label. In de tussentijd schrijft Dennis zoveel liedjes ("ik schrijf bijna iedere dag een nummer"), dat het idee voor een soloalbum ontstaat. De stijl van de songs is anders. Intiemer en persoonlijker. Dennis over "The Jinx": "Dit is de muziek waar ik mee opgegroeid ben. Artiesten die mij erg beïnvloed hebben zijn: James Taylor, Jim Croce, Dan Fogelberg, Paul Simon, Bob Dylan, Neil Young, CSN, The Eagles en natuurlijk The Beatles! Op dit album speel ik alle instrumenten zelf, waardoor het een echt soloalbum is geworden!" The Jinx recensies: "Een belachelijk mooie plaat" - De wereld draait door/Leo Blokhuis "Adembenemend mooi" - Nederlands dagblad "The Jinx kent geen zwakke momenten" - De stem "Twaalf sterke melodieën, die vrijwel onmiddellijk blijven haken" - Heaven Meteen na de release van "The Jinx", duikt Dennis weer met zijn vrienden van Wyatt de studio in, om het hard rockende album "Miracle" op te nemen. De band geeft een, inmiddels legendarisch, optreden in Ron Miller's programma "Wakkere honden" op RTV Rijnmond.

Helaas blijkt dit voorlopig het laatste optreden van Wyatt te zijn. "Miracle" komt begin 2006 uit. Meteen na de release van "Miracle" begint Dennis de opnames voor wat zijn tweede soloalbum wordt. "Wild Oats" bevat 14 nieuwe nummers en wordt opgenomen met Dennis' vaste band: Ferry Lagendijk (toetsen, vocals), Wietse Zeedijk (bass, vocals) en Peter Doppen (drums) De trailers voor "That Girl belongs to me" en "Seaside Rendezvous" worden zo enthousiast ontvangen door publiek en radio, dat Dennis begin 2007 een platencontract tekent met het bekende record label V2! "Wild Oats" is het meest persoonlijke album, dat Dennis tot nu toe gemaakt heeft! De platenmaatschappij brengt de plaat begin 2007 uit! Komen jaar zal Dennis met zijn band live te zien zijn in Nederland en Belgie! Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found