Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
De Uitverkorenen - JPop.com
Artist info
De Uitverkorenen

De Uitverkorenen

De Uitverkorenen


Driemansformatie De Uitverkorenen, bestaande uit Slimme vogel, Lucifer en Jasperlanus, zijn allen geboren te Amsterdam en sinds de lagere school met elkaar bevriend. Geinspireerd door Soul, Funk, Disco, Reggae en Hip Hop zijn zij lang geleden hun eigen teksten gaan schrijven. De eerste muziek werd gemaakt met behulp van een keyboard en drumcomputer, welke later door wat meer professionele apparatuur werden vervangen om alles nog beter te laten klinken. Read more on Last.fm
Driemansformatie De Uitverkorenen, bestaande uit Slimme vogel, Lucifer en Jasperlanus, zijn allen geboren te Amsterdam en sinds de lagere school met elkaar bevriend. Geinspireerd door Soul, Funk, Disco, Reggae en Hip Hop zijn zij lang geleden hun eigen teksten gaan schrijven. De eerste muziek werd gemaakt met behulp van een keyboard en drumcomputer, welke later door wat meer professionele apparatuur werden vervangen om alles nog beter te laten klinken. In de tussentijd bouwden de bandleden een behoorlijke verzameling van oude platen op.

In deze vinyl verzameling zaten veel platen uit de jaren 66 t/m 78 en oud Hollandse titels. Door veel samples te gebruiken uit deze verzameling, creëerden de Uitverkorenen een eigen unieke sound. Na een behoorlijk aantal nummers te hebben gecreëerd, besloten de bandleden op een 'magische' avond een demo in elkaar te zetten. Voor deze demo was natuurlijk ook een bandnaam nodig en die avond was de band 'De Uitverkorenen' geboren. Deze demo werd als eerste naar het platenlabel Djax Records gestuurd, dat direkt geinteresseerd was.

Het album 'Van Wieg tot Graf' kwam echter, na veel perfectioneren, pas vijf jaar later uit. Het ging meteen goed. De Uitverkorenen werden onder andere een aantal keer uitgenodigd door de VPRO voor interviews en radio-optredens. Bij deze omroep werd hun eerste album zelfs uitgeroepen tot beste CD van de week! Aangezien echte muzikanten niet stilzitten werd er stug doorgewerkt aan nieuwe nummers. In de tussentijd had het bevriende Osdorp Posse hun eigen label Ramp Records opgericht.

Het eerste echte album dat dit label uitbracht, was 'Subwoefers' van de Onderhonden, een samenwerkingsproject van verscheidene Nederhop artiesten, die hun naam al reeds hadden verworven in de scene. Aangezien bijna alle nummers waren vertegenwoordigd door de artiesten Def P, Casto, Remon (8 mm) en LocoMotief, hebben de Uitverkorenen meegewerkt aan het nummer 'Voet aan de Grond'. Doordat de samenwerking met Ramp Records uitermate goed verliep en hun platencontract met Djax Records het einde naderde, besloot de groep hun volgende album bij Ramp Records uit te laten brengen. Ondertussen is dit nieuwe album getiteld 'Kruistocht door de Ruimte' klaar en zal het in September 2001 officieel gereleased worden. Dit keer wordt er bij dit album tevens een single gereleased, getiteld 'Klusjesman'.

Voor deze single is ook een videoclip gemaakt. Met de release van hun tweede album is ook hun internetsite www.uitverkorenen.nl gelanceerd, waarop veel bandinformatie te vinden is. De Uitverkorenen zullen ter promotie van nieuwe album veel gaan optreden in het voorprogramma van de Osdorp Posse en Def P & the Beatbusters en natuurlijk ook op eigen gelegenheid. Informatie over tourdata is ook te vinden op www.ramp-records.nl Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found