Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
De Krukskes - JPop.com
Artist info
De Krukskes

De Krukskes

De Krukskes


Carnavalsvereniging De Krukskes (http://www.krukskes.nl) uit ’s-Hertogenbosch (Oeteldonk) is opgericht op 17 mei 1981 door een stel muzikale vrienden, die vaak samen op stap gingen. Het motto werd carnaval vieren in de ruimste zin van het woord, waarbij als belangrijkste doel werd gesteld zichzelf en anderen te vermaken door het maken van lekkere muziek. Inmiddels zijn De Krukskes uitgegroeid tot een “toon”aangevende vereniging met het accent op muzikale gezelligheid en met name in Oeteldonk zijn zij een begrip in de carnavalswereld. Read more on Last.fm
Carnavalsvereniging De Krukskes (http://www.krukskes.nl) uit ’s-Hertogenbosch (Oeteldonk) is opgericht op 17 mei 1981 door een stel muzikale vrienden, die vaak samen op stap gingen. Het motto werd carnaval vieren in de ruimste zin van het woord, waarbij als belangrijkste doel werd gesteld zichzelf en anderen te vermaken door het maken van lekkere muziek. Inmiddels zijn De Krukskes uitgegroeid tot een “toon”aangevende vereniging met het accent op muzikale gezelligheid en met name in Oeteldonk zijn zij een begrip in de carnavalswereld. De Krukskes zijn gevestigd en repeteren in café De Smidse aan de Torenstraat, de bakermat van vele Oeteldonkse activiteiten. De Krukskes bestaan op dit moment uit 24 muzikanten. Hun vrouwelijke partners zijn geen lid van de vereniging, maar samen met de kinderen vormt de aanhang een belangrijk onderdeel van de club. De vrouwen en de kinderen hebben zich inmiddels verenigd in de satelietclubs De Rukskes en De Ukskes. Uit De Krukskes is nog een satelietclub voortgekomen: de Prinselijke Oeteldonkse Biljèrt-verenuging Driebanden POBVERDRIE "Kupke Blauw".

Dit exclusieve gezelschap, bestaande uit Krukskes-leden en zeer aanverwante personen, treedt alleen op speciale gelegenheden naar buiten. De Krukskes spelen een vooraanstaande rol in de Oeteldonkse gemeenschap, onder meer vanwege de aansprekende resultaten op het Kwèkfestijn, de muzikale verkiezing van het Oeteldonkse carnavalslied waar ieder jaar tussen 70 en 80 kandidaten aan deelnemen. Sinds hun oprichting in 1981 hebben De Krukskes maar liefst 19 keer de finaleronde van het Kwèkfestijn gehaald, waarvan 18 jaar onafgebroken, en in 1994 en 1995 wonnen De Krukskes er de eerste prijs. Met “Gaode Mee”, het winnende lied van 1994, werden De Krukskes in dat jaar bovendien eerste op het Knotskrakersfestival, de verkiezing van de Brabantse carnavalsschlager. Daarmee waren De Krukskes de eerste Oeteldonkse vereniging die dat presteerde. In de loop der jaren ontwikkelden De Krukskes een heel eigen muzikaal geluid, die in Oeteldonk wel de “Krukskes-sound” wordt genoemd.

Deze sound is onder meer te beluisteren op de cd’s die De Krukskes in 1992, 1997 en 2003 landelijk hebben uitgebracht. Mede daardoor zijn De Krukskes ook buiten ’s-Hertogenbosch bekend geworden en gezien het aantal optredens in het hele land worden hun muzikale prestaties ook daar bijzonder gewaardeerd. Die waardering strekt zich zelfs uit tot buiten de landsgrenzen, want De Krukskes waren inmiddels op uitnodiging te gast in onder andere Geel, Leuven, Hasselt (België), Hagenau en Strassbourg (Frankrijk) en Ahrweiler, Boppart en Rheinbach (Duitsland). Maar niet alleen op muzikaal gebied laten De Krukskes regelmatig van zich horen.

Elf jaar lang kende de vereniging als blijk van waardering een “Gouden Erekruk” (een dasspeld in de vorm van een barkruk met edelsteentje) toe aan een persoon of instelling die zich verdienstelijk had gemaakt voor ’s-Hertogenbosch in het algemeen en voor Oeteldonk in het bijzonder. Hoewel de jaarlijkse uitreiking van deze onderscheiding telkens een grootse happening was, heeft deze gebeurtenis vanaf 1997 plaats gemaakt voor “DE Veurpruuver”. DE Veurpruuver is een door De Krukskes georganiseerd evenement voor, door en met vele Oeteldonkers op de zondag vóór carnaval in het Theater aan de Parade. Deze middag, die bol staat van de Oeteldonkse humor, acts en muziek, wordt door de vele bezoekers gezien als DE opwèrremer voor de carnaval. De resultaten op het Kwèkfestijn, de optredens in binnen- en buitenland, de “Gouden Erekrukken”, “DE Veurpruuver”-s, carnaval in Oeteldonk en de jaarlijkse start van het seizoen op de wijnfeesten in Ahrweiler, wordt door de vereniging ervaren als hoogtepunten in haar bestaan.

Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found