Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
De Dichter - JPop.com
Artist info
De Dichter

De Dichter

De Dichter


Ferewe Van Vugt (ook wel De Dichter genoemd) is geboren op 21 aug 1990 in Addis Abeba(Ethiopië). Na 9 maanden werd hij geadopteerd en kwam hij in Nederland terecht. Al in zijn vroegere jaren kwam die in aanraking met muziek. Zijn moeder zong in een koor, zijn vader bracht een plaat uit en zijn broer speelt gitaar en drums. Zijn speciale aandacht gaat echter uit naar Hip-Hop en al snel pakt hij pen en papier om zijn eigen zinnen op papier te zetten. Read more on Last.fm
Ferewe Van Vugt (ook wel De Dichter genoemd) is geboren op 21 aug 1990 in Addis Abeba(Ethiopië). Na 9 maanden werd hij geadopteerd en kwam hij in Nederland terecht. Al in zijn vroegere jaren kwam die in aanraking met muziek. Zijn moeder zong in een koor, zijn vader bracht een plaat uit en zijn broer speelt gitaar en drums.

Zijn speciale aandacht gaat echter uit naar Hip-Hop en al snel pakt hij pen en papier om zijn eigen zinnen op papier te zetten. Het blijkt dat hij veel talent heeft en hij ziet zichzelf in de toekomst wel als muzikant leven. Omdat hij als rapper van filosoferen, poëtisch rijmen en een eerlijk geluid houdt, kiest hij voor de artiestennaam ‘De Dichter’. Al snel komt De Dichter in aanraking met Charoon. Doordat zij een klik hebben beginnen ze samen te werken aan Hip-Hop muziek.

De muziek wordt vooral gekenmerkt als diepzinnig en volwassen. De Dichter wordt in zijn omgeving dan al snel vergeleken met de Zwolse rapper Typhoon en wordt de Nederlandse Talib Kweli genoemd. Behalve de lyrics valt De Dichter ook op door zijn unieke stemgeluid. Naast het rappen zelf vind De Dichter het produceren van muziek net zo belangrijk.

Ook het produceren gaat hem goed af en hij wordt al snel door verschillende rappers gevraagd om ook voor hun beats te maken. De beats van De Dichter zijn heel erg soulfull en hij maakt gretig gebruik van samples die de muziekgeschiedenis rijk is. De Dichter wil een echte artiest zijn en wil zijn muziek live laten horen aan het publiek. Als muzikant wil hij zich ontwikkelen op de Popacademie van Zadkine. Hij begint ook met optreden en hij toont steeds vaker zijn gezicht aan het publiek in Rotterdam en omgeving.

Enthousiaste reacties van het publiek motiveert De Dichter om mee te doen aan verschillende talentenjachten. De twee bekendste talentenjachten die De Dichter weet te winnen zijn High School Music Competition en Fanatics. Bij Fanatics maakt hij zelfs zoveel indruk dat hij mag meedoen met Fanatics Special Edition met alleen de beste eerdere winnaars van Fanatics. Echter kan hij die niet winnen, maar hij wordt wel steeds bekender. In 2009 wordt De Dichter bekender bij het grote publiek.

Hij treedt steeds vaker op buiten Rotterdam en op grotere podiums en hij is zelfs talent van de week bij de populaire Hip-Hop site 101barz van Rotjoch. Eind 2009 wordt dan ook zijn eigen EP Leren Luisteren in eigen beheer uitgebracht. Leren Luisteren is een plaat waar diverse niet alledaagse onderwerpen worden aangesneden. De sterke producties komen voornamelijk van Charoon en De Dichter zelf.

De plaat wordt afgemixt door oud Postmen lid G-Boah. Leren Luisteren wordt door sites positief opgepakt en zij vinden De Dichter vooral een fris en opmerkelijke nieuwkomer. Ook staat De Dichter met exclusieve tracks op compilatie cd’s. Op de cd van de goed bekeken website Puna is zijn naam ook te vinden op de tracklist.

Tussen de grote namen staat hij meer dan zijn mannetje. Voor de cd van Hef, een van de meest naar uitgekeken releases van 2009, levert De Dichter ook een sterke beat af en zo valt hij dus niet alleen op door zijn rap, maar ook door zijn producties. Nu wil De Dichter de ingezette lijn doortrekken en zijn naam definitief vestigen in de Nederhop als MC en producer. Dat wil hij doen op zijn eigen onderscheidende manier van positieve teksten en goed in het gehoor liggende beats. Verschillende quotes van recensies:< ‘’De teksten van de jonge rapper zijn diep en klinken ook totaal anders dan we van Nederhop gewend zijn.(Roar E-zine)’’ Ferewe van Vugt alias De Dichter is een relatieve nieuwkomer in het overbevolkte hiphopland, maar verdient met zijn debuut Leren Luisteren direct een verblijfsvergunning. (LiveXS) ‘’Dus heb je genoeg van al je huidige Nederlandse hiphop? Toe aan iets verfrissends? Check dan zeker een De Dichter en Dj Charoon met hun Leren Luisteren EP.(Hiphopnet)’’ ‘’Beseffend dat Leren Luisteren pas het eerste station is van een nog lang niet uitgereisd artiest, kan ik niet anders dan concluderen dat deze man wel eens heel groot kan gaan worden.

(LiveXS)’’ ‘’De Dichter is een beginnende MC die met zijn Leren Luisteren EP de wereld kennis laat maken met zijn idee van hiphop. (popunie)’’ Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found