Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
DJ Madman - JPop.com
Artist info
DJ Madman

DJ Madman

DJ Madman


Dj Madman Het begon voor Patrick Daams a.k.a. Witnez, al een lange tijd geleden, wanneer hij naast een buurjongen komt te wonen. Deze brengt hem in aanraking met hiphop muziek. Al snel schrijft Witnez zijn eerste rap-tekst die hij op bestaande instrumentale versies van de toen bekende artiesten vertolkte. Met buurjongen Steven als zijn kritische publiek, werd hij langzamerhand steeds meer bedreven in deze muziekvorm. Dan wordt het tijd voor de eerste schreden op een podium. Read more on Last.fm
Dj Madman Het begon voor Patrick Daams a.k.a. Witnez, al een lange tijd geleden, wanneer hij naast een buurjongen komt te wonen. Deze brengt hem in aanraking met hiphop muziek. Al snel schrijft Witnez zijn eerste rap-tekst die hij op bestaande instrumentale versies van de toen bekende artiesten vertolkte.

Met buurjongen Steven als zijn kritische publiek, werd hij langzamerhand steeds meer bedreven in deze muziekvorm. Dan wordt het tijd voor de eerste schreden op een podium. Samen met rap en beatboxende vriend Ulrich en diens broetje Mervin beginnen ze een hiphop formatie genaamd: The Two Four Boyz. Ondersteund door muziek van videogames werd er deelgenomen aan een hiphop wedstrijd in het arnhemse buurthuis Willemeen. Hier bleek dat de competitie ver voorlag qua muziek en performance.

De crew eindigde dan ook laatste. Maar toen al viel zij op door orginaliteit. Er werd niet opgegeven. Met behulp van een commodore 64 computer werden er eigenhandig beats gebouwd. Er werd een Dj genaamd B-Nise in de arm genomen en de groep begon een samenwerkings verband met andere arnhemse formaties onder de nu nog bekende naam: EMS Posse. De groepsnaam werd na versterking met Zangeres Chantal, omgedoopt in Twice if necessary.

Na verschillende engelstalige demo's te hebben opgenomen verliet Ulrich de groep. Witnez zat inmiddels op het Technisch College in Ede en deed daar de opleiding Technische Informatica. Hier leerde hij Hesley kennen die binnen Twice zorgde voor de nodige Raggazang. De hiphop klanken maakten deels plaats voor raggamuffin, reggae en bubbling.en in deze hoedanigheid trad de groep regelmatig op op R&B feesten door het hele land. Totdat Witnez op een avond op tv naar het programma Jambers zit te kijken. De uitzending gaat over lelijke mensen.

Tevens komt het verzoek van jonge zwager Ruud om een cassettebandje met muziek op te nemen, zodat hij deze mee kan nemen op schoolkamp. In die tijd was speedbubbling een van de trents en diverse Dj's brachten Mixtapes uit in dit genre. Het idee ontstond om iets nederlandstaligs te doen met deze bubblingstijl. Dit gecombineerd met de uitzending over lelijke mensen resulteerde onder andere in het nummer Meisje zo lelijk als de nacht. Eenmaal terug van zijn schoolkamp wilde Ruud meer van deze bandjes want iedereen op zijn school vroeg erom. Benieuwd of deze stijl van muziek aan zou slaan bij het grote publiek werd het nummer Meisje ten gehore gebracht op een R&B Feest waar de hele dansvloer overvol raakte met lachende en vooral dansende mensen. De Madman Stijl was geboren! More to come... Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found