Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
CenzuraH - JPop.com
Artist info
CenzuraH

CenzuraH

CenzuraH


Florin Dumitru (nascut in Bucuresti, Romania), aka CenzuraH, sub tutela caruia se afla label-ul FooTrecords si Unic Studio, se numara printre reprezentantii hip-hop-ului romanesc, avand la activ numeroase colaborari muzicale si semnari de materiale discografice. Totul a inceput in anul 1992, perioada in care muzica si stilul lui Michael Jackson erau inca foarte la moda, CenzuraH fiind o abatere de la aceasta « regula » prin faptul ca asculta muzica lui MC Hammer, Ice-T sau Vanilla Ice, fan declarat al celui din urma. Read more on Last.fm
Florin Dumitru (nascut in Bucuresti, Romania), aka CenzuraH, sub tutela caruia se afla label-ul FooTrecords si Unic Studio, se numara printre reprezentantii hip-hop-ului romanesc, avand la activ numeroase colaborari muzicale si semnari de materiale discografice. Totul a inceput in anul 1992, perioada in care muzica si stilul lui Michael Jackson erau inca foarte la moda, CenzuraH fiind o abatere de la aceasta « regula » prin faptul ca asculta muzica lui MC Hammer, Ice-T sau Vanilla Ice, fan declarat al celui din urma. Prima incercare de infiintare a unei trupe de hip-hop a fost in perioada liceului, mai exact in clasa a noua, iarna anului 1994, cand impreuna cu doi colegi de clasa « a incropit » trupa « Dj Groparii » ; insa, fiind prea tineri aceasta nu a rezistat. A doua tentativa (perioada ’95-’96) s-a intitulat « Bad Boys », de data aceasta reusind sa cante o piesa in cadrul unui Rap Attack, organizat in cadrul Salii Polivalente ; apoi a urmat trupa « Libera Trecere », iar lucrurile deja incepusera sa prinda contur.

Decis sa-si gaseasca o persoana potrivita pentru infiintarea unei trupe, circumstantele au facut ca spre sfarsitul anului ’96, mai exact in seara de Craciun, sa faca cunostinta cu Liviu aka U-do. Astfel, in ianuarie ’97 s-a infiintat “Unikatu Nord” zis si “a treia trupa de la Gara », ajutati la inceput cu niste negative de catre Delikt si Clonatu, pe parcurs descoperind si un studio de inregistrari bun, ONX Studio. Aceasta perioada s-a dovedit a fi una prolifica, inregistrand peste 20 de piese, reusind sa le faca auzite in aproape toata tara : Brasov, Buzau, Arad, Tecuci, Galati, Predeal, Sinaia, Sf.Gheorghe, Buftea etc. ; pana in februarie ’99, sustinand peste o suta de concerte, inclusiv aproape doua sezoane pe litoralul Marii Negre.

Un moment important a fost cel din feb.’99 in cadrul Rap Attack din Brasov, unde a reusit sa ridice o sala intreaga in picioare ; concert in cadrul caruia a cantat alaturi de nume importante din scena hip-hop-ului romanesc, cum ar fi : Delikt (ultimul concert), Methadon 3000, Da Hood Justice, Getto Dacii si multi altii, acest eveniment fiind organizat de Dj Wiz. Un alt moment, poate la fel de important ca cel mentionat anterior, a fost « Trofeul Corbeanca » din anul ’98, un concert transmis in direct de catre posturile TV. In tot acest timp se reuseste si finalizarea unui album, intitulat « Sursa din real », dar care din pacate nu a fost pus spre vanzare din cauza mai multor certuri si refuzuri din partea unor case de discuri, care doreau un stil mai comercial. Astfel, apar neintelegeri intre el si U-do, ajungand la decizia de a renunta la tot ce realizase pana in acel punct, si sa inceapa de la zero.

Au urmat din nou tentative de infiintare a unei trupe, luand nastere gruparea « B.R.I.G.A.d.d.E. Nord » (Brigada Rapperilor Infrunta Gangsterii Adunati dincolo de Est si Nord), destramandu-se la fel de repede ca si celelalte. Dupa proiectul esuat cu « B.R.I.G.A.d.d.E. Nord » hotaraste sa mearga singur pe aceasta cale, insa Pedro si mai apoi, Costin si Buldogu’ (ex Giganzii) il determina sa-si schimbe directia, infiintand « ExpertzHii Grup ».

Sub acest nume reusesc sa inregistreze bucati de piese, avand si colaborari cu Triada (VeritaSaga) si Connect-R. Din dorinta de a vedea care ar fi putut fii reactia publicului, au ales sa cante pe negative semnate Company Flow. La un moment dat se produc « schimbari de trupe », Pedro fiind inlocuit cu Mihai (Kombat), totodata numele trupei fiind inlocuit cu denumirea de « pHilantropia ». In anul 2000 apar din nou divergente, CenzuraH alegand sa mearga mai departe alaturi de Kombat, luand astfel nastere « Komplot Subteran », iar la un interval de cateva luni, fiind co-optat si Horia - Nextrick – fost membru al trupei « Terra Minus 276 » (23.03.85 – 30.05.07 "Dumnezeu sa-l odihneasca"), numele trupei devenind « Komplot Sub Terra -276 ».

In martie 2002, impreuna cu Kombat si doi membrii ai trupei Ad Litteram din acea perioada, Scanteie si Teroare, demareaza proiectul de infiintare al unui studio de inregistrari, iar pe data de 8 mai al aceluiasi an isi vad visul cu ochii, si anume UNIC Studio. Au urmat zile si nopti intregi petrecute in studio, in acest timp luand nastere si label-ul HADES Records. In august 2002 incep inregistrarile la albumul “Despre”, avand ca invitati nume importante din lumea hip-hop-ului romanesc: R.A.C.L.A, VeritaSaga, Ad Litteram, Brugner, Jada (Pirats Klan), Dj Swamp, Dj Hunnicut, Dj BaxWord (Buldogu’), Horia-Nextrick (23.03.85 – 30.05.07 "Dumnezeu sa-l odihneasca"), Noua Ordine, Bek (BRG), OSP 3+1 si PlasmaticSaga. Albumul a fost finalizat intr-un timp scurt, avand sa fie lansat in cadrul unui concert organizat in Ploiesti pe data de 5 septembrie al acelui an.

Iarna anului 2002 il gaseste in studio alaturi de membrii trupei K.S.T.-276, la putin timp aparand si albumul « Nivel Kriogenetik Komplet », iar o oferta din partea unei case de discuri determina unele schimbari ale acestui album, varianta finala fiind « Amintiri din viitor » (aprilie 2003). In vara anului 2003 apar schimbari in cadrul label-ului HADES : raman CenzuraH, Kombat si Scanteie (Ad Litteram), cel din urma renuntand pe parcurs la drepturi, dar continuand sa inregistreze piese sub tutela HADES Records. Urmeaza o perioada foarte activa in cadrul UNIC Studio, numerosi artisti sau trupe hip-hop fiind promovate cu sprijinul acestui label : VeritaSaga, Brigada Rima Grea, O.S.P. 3+1, Criss Blaziny, SupaHuman Crew, Horia – Nextrick (23.03.85 – 30.05.07 "Dumnezeu sa-l odihneasca"), Cortes ; rezultand un total de aprox.

13 materiale discografice. In noiembrie 2003, UNIC Studio, reprezentat de CenzuraH si Kombat, primeste o oferta din partea lui Drops (Morometzii) si K-Pac, astfel UNIC Studio accepta patru asociati. La putin timp apar divergente, iar Kombat renunta. « Am mai continuat o perioada, apoi din cauza unor probleme personale a trebuit sa fac o pauza de cateva luni, timp in care am renuntat la foarte multe lucruri care ma legau de trecut.

» (CenzuraH). Pe data de 25 mai 2004, CenzuraH infiinteaza label-ul FooTrecords, iar UNIC Studio isi reia activitatea, de data aceasta fiind mult mai performant. In 2005 CenzuraH inregistreaza la UNIC Studio albumul « Dume, beat-uri si scratch-uri » alaturi de Horia – Nextrick (23.03.85 – 30.05.07 "Dumnezeu sa-l odihneasca") si Dj Shortez, album care nu a fost facut public din motive personale. In prezent, CenzuraH detine un contract de impresariere cu Supreme Soundz Entertainment si lucreaza pentru noul album intitulat « Lumi diferite », din dorinta de a-si acorda mai multa atentie ca artist hip-hop.

Albumul va fi lansat in primavara anului 2008. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found