Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Boef en de Gelogeerde Aap - JPop.com
Artist info
Boef en de Gelogeerde Aap

Boef en de Gelogeerde Aap

Boef en de Gelogeerde Aap


Het Tilburgse duo Boef en de Gelogeerde Aap gaat verder dan andere rap- en hiphopformaties. Met hun energieke kruising tussen hiphop, dubstep en elektronische muziek krijgen ze de voetjes van de vloer! “Wij zijn, liefhebbers op pad. Wij zijn, op pad, met in onze hand een kompas omdat het land wacht. Wij zijn, keurmeesters op pad met een knapzak vol muziek. In het engels noemen ze ons ‘Bandit and the Sleeping-over Monkey’, en in het frans heten we ‘Bandit et le Singe Logeé’. Read more on Last.fm
Het Tilburgse duo Boef en de Gelogeerde Aap gaat verder dan andere rap- en hiphopformaties. Met hun energieke kruising tussen hiphop, dubstep en elektronische muziek krijgen ze de voetjes van de vloer! “Wij zijn, liefhebbers op pad. Wij zijn, op pad, met in onze hand een kompas omdat het land wacht. Wij zijn, keurmeesters op pad met een knapzak vol muziek.

In het engels noemen ze ons ‘Bandit and the Sleeping-over Monkey’, en in het frans heten we ‘Bandit et le Singe Logeé’. Wij zelf houden het liever op ‘Boef en de Gelogeerde Aap’. Ja, wij zijn Boef en de Gelogeerde Aap.” Als duo zijn deze twee jonge ambitieuze heren actief vanaf de zomer van 2006. Voor die tijd zaten ze samen in twee andere nederlandstalige hibbiediehop formaties.

Deze zijn door creatieve meningsverschillen uit elkaar gegaan en zo begon het verhaal van de Boef en de Aap. Samen beginnen ze op een kamer in hartje Tilburg flink te experimenteren met beats. Zowel de Boef als de Aap heeft dan nog weinig ervaring in het produceren, maar binnen een half jaar hebben ze toch een flink arsenaal aan beats op hun harde schijf staan, te noemen, zo’n 300 (net als die film met al die buikspieren). Deze muziekjes lopen uiteen van hiphop tot drum ’n bass, van house tot ambient en van electro tot aan lounge.

Het jaar erna bouwen de twee een eigen studio op een geheime plek onder de zon. Ook in deze studio proberen ze het één en ander uit om zo tot een eigen sound te komen. Op elk genre wordt door beide heren nederlandstalig gerapt en worden er her en der wat tracks verspreid. Een kleine greep uit de reacties: “Wow verfrissend!”, “Helemaal niks”, “Huh!?” en “Erg uiteenlopend”.

Boef en de Gelogeerde Aap zijn tevreden. In 2008 is de stijl gedefiniëerd naar een kruising tussen dubstep, hiphop en electro. Ze besluiten verder te gaan onder de naam ‘Pieter en de Kunstrijder’, ow nee, dat is niet helemaal waar. Wel besluiten ze om auditie te doen voor de Rockacademie in Tilburg. De Boef wordt aangenomen als producer/dj en de Aap als rapper/mc.

Na wat onderling overleg besluiten de heren om zich ieder te storten op één discipline om zo het maximale uit die kunstvorm te kunnen halen. Ondertussen stort Boef zich ook op het draaien van dubstepplaten terwijl de Gelogeerde Aap vrolijk verder sleutelt aan zijn eigen Mercedes S klasse, zijn flow. De beats van de Boef kenmerken zich door krachtige pompende baslijnen en innovatieve drumpatronen. De Aap is een echte verhalenverteller en komt met experimentele flows, rijmschema’s en bananen.

Anno 2009 zijn deze jongemannen een fris geluid in de nederlandstalige hiphop/dubstepscene en bouwen ze aan een sterke liveshow. Ze zijn één van de eerste die met nederlandstalige raps over dubstep gerelateerde beats komen, en ze hopen hiermee aandacht te vragen voor de dalende vraag naar ballonvaarten in het noorden van Chili… “De bloedbroeders brengen half-muziek half-verhalen.” “Boef en de Aap altijd gereed, weer een flessie leeg en altijd fijn gekleed.” “In tegenstelling tot, kijk. Vind Ons…” “Une Boeuf eej une Singe Logeé, uhh proost iek ep Rosé.” Liefde = 1 Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found