Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Boban Petrovic - JPop.com
Artist info
Boban Petrovic

Boban Petrovic

Boban Petrovic


Titula poznatog beogradskog šmekera i mangupa krajem 70-tih godina, nesumnjivo sa pravom pripada Bobanu Petroviću. To je vrsta osobe koju je teško staviti u bilo kakve okvire na koje je ovaj grad navikao. Boban ili Bob, kako su ga prijatelji i poznanici zvali, svirao je klavir, igrao fudbal kao klinac u Zvezdi, radio kao disk džokej, bio vlasnik prvih diskoteka u gradu, pravio najbolje žurke tog vremena, družio se sa novinarom Pecom Popovićem, ali i sa „tvrdim“ gradskim momcima i uvek bio u pratnji dobrih „riba“. Read more on Last.fm
Titula poznatog beogradskog šmekera i mangupa krajem 70-tih godina, nesumnjivo sa pravom pripada Bobanu Petroviću. To je vrsta osobe koju je teško staviti u bilo kakve okvire na koje je ovaj grad navikao. Boban ili Bob, kako su ga prijatelji i poznanici zvali, svirao je klavir, igrao fudbal kao klinac u Zvezdi, radio kao disk džokej, bio vlasnik prvih diskoteka u gradu, pravio najbolje žurke tog vremena, družio se sa novinarom Pecom Popovićem, ali i sa „tvrdim“ gradskim momcima i uvek bio u pratnji dobrih „riba“. Kasnije i sam počinje da snima ploče, i tako uveo fanki i disko fazon u glavni grad.

Napisao je autobiografsku rokenrol knjigu Rokanje i na kraju otiššao iz zemlje da bi se bavio biznisom. Takvu vrstu biografije naše podneblje teško može da podnese, jer si u Beogradu sedamdesetih i osamdesetih mogao da budeš samo roker, šminker, ili seljak. Posedujući raznovrsne talente, Boban Petrović se oprobao u različitim delatnostima i, uglavnom, u svemu je i bio uspešan. Kada mu je glavni grad postao tesan, otišao je na Zapad i tamo ostao.

Trenutno živi na relaciji Marbelja-London-Njujork. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found