Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Blazzaj - JPop.com
Artist info
Blazzaj

Blazzaj

Blazzaj


Formatia Blazzaj s-a constituit in 1998, in Timișoara, Romania. Iar numele lor provine din combinatia cuvintelor 'blazare' si 'jazz', folosit insa invers, adica 'zzaj'. Si, inca ceva legat de numele formatiei: acesta, citit de la coada la cap, nu e altceva decit 'jazzalb'. Cu o culoare proprie, un show incendiar, un jazz foarte ritmat, texte muscatoare, sarcastice, "Blazzaj" a cucerit nu numai publicul din vestul tarii, ci si pe cel al cluburilor din tara Read more on Last.fm
Formatia Blazzaj s-a constituit in 1998, in Timișoara, Romania. Iar numele lor provine din combinatia cuvintelor 'blazare' si 'jazz', folosit insa invers, adica 'zzaj'. Si, inca ceva legat de numele formatiei: acesta, citit de la coada la cap, nu e altceva decit 'jazzalb'. Cu o culoare proprie, un show incendiar, un jazz foarte ritmat, texte muscatoare, sarcastice, "Blazzaj" a cucerit nu numai publicul din vestul tarii, ci si pe cel al cluburilor din tara, ce a cantat si dansat alaturi de timisoreni, de fiecare data cand acestia au concertat. "Blazzaj" este o trupa care da impresia ca merge de la sine, fara nici un efort, bazandu-se doar pe naturalete, prospetime si placerea nebuna de a canta, insa in spatele lor se afla experienta tinerilor muzicieni care o compun. Florin Barbu este, alaturi de Eddie Neumann, fondatorul Blazzaj-ului.

A ajuns la Timisoara ca student la Medicina, pe ruta Sibiu - Medias - Resita, insa dupa trei ani de studiu a renuntat la facultate in favoarea muzicii. A invatat singur sa cinte la bas dupa ce, la 14 ani, si-a imprumutat bicicleta unui vecin in schimbul unei chitare bas, care-l fascina. Trupa in care a cintat vreme de patru ani, din 1994 pina in 1998, 'Arca', avea aceeasi sala de repetitii cu formatia saxofonistului Eddie Neumann. Cei doi ramineau dupa repetitii sa cinte impreuna si, intelegindu-se atit de bine pe plan muzical, au decis sa infiinteze o trupa. Din primavara anului 2002, Florin s-a dedicat formatiei 'Proconsul', motiv pentru care nu mai apare in concerte alaturi de 'Blazzaj', dar este considerat in continuare membru al trupei. Tavi Horvath s-a nascut in decembrie 1973 la Sannicolaul Mare si-a ajuns in Timisoara la 14 ani, la liceu.

Desi cinta in paralel cu trupa 'Implant pentru refuz', cu care a lansat trei albume, el este, din primavara anului 1998, si solistul vocal al Blazzaj-ului. Pentru Tavi, cel mai important este momentul in care comunica cu publicul. Un alt membru de baza al Blazzaj-ului este chitaristul Horia Crisovan. Mai subtil si mult mai liber decit in trupele din care il cunoastem, 'Neurotica' si 'Stepan Project', Horia are aici rolul 'maionezei care leaga salata orientala', cum ii place sa spuna. In afara de peregrinarile pe ruta Timisoara - Bucuresti si de munca in studiourile de radio (este un foarte apreciat tehnician), Horia este pasionat de ciclism, parcurgind zilnic zeci si zeci de kilometri pe doua roti.

Mezinul trupei este trompetistul Petrica Ionitescu (nascut in martie, 1976 la Lipova, Arad), care a absolvit anul trecut cursurile Conservatorului din Timisoara. A ajuns la Blazzaj dupa ce a cintat dixieland cu 'Juniors Jazz Band' si jazz-rock cu 'Blue Note', iar in prezent face parte din Filarmonica aradeana. La celalalt pol al virstei, se afla bateristul Vali Potra, 36 de ani, ce vine din Salonta, judetul Bihor. El a inceput sa cinte intr-o trupa rock, cu 20 de ani in urma, dupa ce a raspuns unui anunt dintr-un ziar. A continuat cu 'Impact' si cu 'Abra', o formatie de succes in anii '80, in special in mediile studentesti.

Vali este considerat cyborgul trupei, tipul riguros care face ordine si-i tine in friu pe ceilalti. A ramas un fan al monstrilor pop-rockului britanic (Sting, Clapton, Phil Collins), insa este deschis oricaror idei si noutati muzicale. Ca si Eddie Neumann si Florin Barbu, Vali este casatorit. Utu Pascu, nascut la Timisoara in 1978, preia stafeta de la Florin Barbu, in iunie 2002. El mai este membru si al formatiilor 'Brigada Artistica Urbana' si 'Baumann Quartet'.

Si este licentiat 2001 al Politehnicii din Timisoara. In anul 2004 trupa s-a despartit de saxofonistul Eddie Neumann, el fiind inlocuit de flautista Cristina Padurariu, studenta in anul IV la Facultatea de Muzica. Vocea acesteia se muleaza aproape perfect pe stilul Blazzaj. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found