Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Benkhof - JPop.com
Artist info
Benkhof

Benkhof

Benkhof


BIO ‘BENKHOF’ ‘Een nieuwe band, een nieuw geluid..’. Dat moet Erik Winkelman (gitaar en zang) gedacht hebben toen hij in 2005 begon aan een nieuw muzikaal project dat de naam Benkhof zou gaan dragen. Hij heeft al veel muzikale wegen bewandeld, met diverse bezettingen en veel verschillende muziekstijlen, maar wanneer Daphne Godefroy op mandoline, Anneleen Mol op accordeon, en Patrick Glaudemans op drums de band komen versterken, blijkt er een heel nieuw, onontgonnen gebied voor hen open te liggen. Read more on Last.fm
BIO ‘BENKHOF’ ‘Een nieuwe band, een nieuw geluid..’. Dat moet Erik Winkelman (gitaar en zang) gedacht hebben toen hij in 2005 begon aan een nieuw muzikaal project dat de naam Benkhof zou gaan dragen. Hij heeft al veel muzikale wegen bewandeld, met diverse bezettingen en veel verschillende muziekstijlen, maar wanneer Daphne Godefroy op mandoline, Anneleen Mol op accordeon, en Patrick Glaudemans op drums de band komen versterken, blijkt er een heel nieuw, onontgonnen gebied voor hen open te liggen. ‘Alles is allang gezegd, maar niet door mij...’ Het Nederlands wordt Benkhofs voertaal en de klank raakt meer en meer folkloristisch gekleurd. Tekstschrijver Erik zorgt voor een breed scala aan eigen, originele teksten, waarin de alledaagse beslommeringen van het leven door een bijzonder gekleurde bril bezien worden.

Benkhof speelt melancholieke nummers, waarin woorden en muziek een bijzondere balans vinden. De band durft rust en breekbaarheid op te zoeken, in de overtuiging dat veel mensen die momenteel missen in het huidige live circuit. ‘...vangen die zeilen wind...’ Op de basgitaar verschijnt in 2008 Willemjan Daas ten tonele, een gitarist en bassist met een rijk muzikaal verleden van metal tot country-pop. Hiermee is, na enkele wisselingen in de bezetting, het geluid van de band in 2008 compleet. Daphne blijkt ook bijzonder handig te zijn met de zingende zaag en Mariëlle Driessen vult de klankkleur aan op viool en cello.

In oktober 2010 zal de CD ONTSNAPPEN AAN DE ZON verschijnen; CD presentatie op 24 oktober, Waalse kerk, Breda. ‘Neem me mee...’ Wil je naar een optreden, bekijk www.benkhof.nl. Bel voor de demo “LAATSTE SNEEUW” of cd “ONTSNAPPEN AAN DE ZON” naar Erik Winkelman, 076-5141267. Benkhof bestaat uit: Erik Winkelmangitaar, zang, mondharmonica, ukelele Daphne Godefroymandoline, gitaar, zaag, zang Willemjan Daasbas, contrabas Patrick Glaudemansdrums en percussie Anneleen Molaccordeon, melodica, zang Marielle Driessenviool, cello Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums
showing 2 out of 2 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found