Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Bart Kaëll - JPop.com
Artist info
Bart Kaëll

Bart Kaëll

Bart Kaëll


Over Bart iets in het kort schrijven is geen gemakkelijke opgave. Als student aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen leerde Bart heel wat uit het “vak”, maar de eerste echte ervaring kreeg hij dankzij Luc Appermont in diens kustshows. In 1982 werd Bart gecontacteerd voor deelname aan de Baccara-beker, waar hij als totaal onbekend individu de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. In 1983 nam hij een eerste maal deel aan de preselectie van Eurosong en werd derde met “Symphonie”. Read more on Last.fm
Over Bart iets in het kort schrijven is geen gemakkelijke opgave. Als student aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen leerde Bart heel wat uit het “vak”, maar de eerste echte ervaring kreeg hij dankzij Luc Appermont in diens kustshows. In 1982 werd Bart gecontacteerd voor deelname aan de Baccara-beker, waar hij als totaal onbekend individu de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. In 1983 nam hij een eerste maal deel aan de preselectie van Eurosong en werd derde met “Symphonie”.

Na deze eerste singel kreeg Bart kansen met onder andere “Hallo dag Bart” en “Op mijn eiland”. Pas in 1986 kreeg hij de waardering die hij verdiende met “La Mamadora”. In 1987 werd hij tweede met “Carrousel” in de preselectie van Eurosong. In 1989 kreeg Bart steun van Roland Verlooven en ontstonden succesliedjes als “De Marie-Louise”, “Duizend terrassen in Rome” en “Zeil je voor het eerst”.

Mede dankzij de stomme VTM kregen Vlaamse artiesten meer hits dan voordien en steeg de platenverkoop sterk. Bart werd door VTM gecontacteerd om de VTM-Mini-playback-show te presenteren en dat werd een ware schot in de roos. Nadien kreeg hij de presentatie van de Sound-Mixshow toegewezen (en vervulde die taak 10 jaar met zijn gekend enthousiasme). Ondertussen waren reeds diverse lp’s en cd’s verschenen.

Hits als “Mooi om te zien”, “Marlène”, “Mooi weer vandaag” en “Samen in de zon” wisselden elkaar af. In 1994 volgde Bart Walter Capiau op als presentator van “Het rad van fortuin”. In 1997 viel definitief het doek over dit programma, maar voor Bart was dit geen probleem, want nu had hij terug volop tijd voor zijn zangcarrière en de vele optredens. In 1998 staat hij er terug met bv.

de singel “Ik heb je lief” en een nieuwe full-cd “Noord en Zuid”. Daaruit volgen enkele singels en eind 1999 ligt de cd “15 jaar Bart Kaëll” in de platenwinkels met een overzicht van zijn grootste hits. Na een kalmere periode verschijnt in maart 2001 “Costa Romantica”. Een cd met Engels- en Franstalige en twee Nederlandstalige nummers in duet opgenomen met Vanessa Chinitor en dimi. De zomerhit van 2002 “Beetje bij beetje”, waarvan Bart de tekst zelf schreef, werd Radio 2 Hittip en haalde maar liefst 7 van de 8 “TIEN OM TE ZIEN”-opnames en 1 van de 3 nominaties voor de “TIen om te Zien”-Trofee 2002.

Inmiddels bracht Bart van dit nummer ook een Spaanse versie uit, “Poco a poco” (tekst Belle Perez), én een Duitse versie van “De Marie-Louise”. “‘T IS VOLLE MAAN VANNACHT” is de DE NIEUWSTE SINGLE VAN BART KAËLL, waarvan hijzelf tekst en muziek schreef ! Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found