Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Undefined variable: cookie_headers [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/external/magpierss-0.72/extlib/Snoopy.class.inc Line 438 ]
Ball Face - JPop.com
Artist info
Ball Face

Ball Face

Ball Face


Бандата Ball Face е основана края на 1994 година в София от Глиги, Боргийко, Хосе и Слави и в самото начало всички песни са с хард кор звучене. Това продължава до 95-та година когато групата напускат Глиги и Хосе. Година по-късно Слави и Боргийко се запознават Read more on Last.fm
Бандата Ball Face е основана края на 1994 година в София от Глиги, Боргийко, Хосе и Слави и в самото начало всички песни са с хард кор звучене. Това продължава до 95-та година когато групата напускат Глиги и Хосе. Година по-късно Слави и Боргийко се запознават и сприателяват с Васко Теслата с който малко по-късно започват да работят и да правят парчета. Първите 2 години от съвместнана им работа записитe се реализират в студио Studiomax.

Една от тогавашните песни, парчето “Лудост” през 1997-ма те заснемат и на видеоклип ( продуциран от Теслата) който се завърта по БНТ. В началото на 1999-та бойното поле се премества в новопостроеното студио The New Producers, където Теслата окончателно поема цялостното продуциране на групата и където те записват и култовата “С’духана работа”, с която поставят началото на новия стил. Малко по-късно песента бива издадена в компилацията Рап Атака 1 и бележи невероятен успех. Ball Face обаче не са доволни, те искат повече, затова през следващите 2 години продължават да работят и да трупат песни за албум.

Межувременно и Боргийко напуска бандата и Слави остава сам, но това по никакъв начин не го спира да продължи напред. По стечение на обстоятелствата няколко месеца по-късно в новото студио на Васко Теслата MK Ultra (където те правят основната част от записите по дебютният си албум) Слави се запознава с Лора Караджова която в последствие става новият член на групата. 2001-ва излиза и Рап Атака 2, в която под номер 1 присъства и “new summer” ремикса на парчето “Нека да е лято”, което вече подклажда страстите за предстоящия албум. Междувременно Слави прави фючъринг в песента на Ъпсурт - “Ако” (която по-късно е включена и във вторият им албум).

Септември месец, 2001-ва година с готовият мастър на тавата продуцирана от Васко Теслата (плод на 3 години труд) те подписват договор за издаване с KA Music, и в края на същата година албумът им със заглавие “Е така” се появява по магазините. Следва промоция в столичният клуб “Стъргалото”, и през февруари Ball Face заснемат и видеоклип продуциран отново от Теслата на пилотният сингъл “Задни мисли”, който се завърта по телевизия ММ. За съжаление KA Music не правят нищо по въпроса да подпомогнат както групата, така и албума, и затова тази доста силна продукция остава малко в страни от полезрението на критиката и медиите, и не получава заслуженото внимание. Теслата и Слави са много разочаровани от фирмата, но това не ги спира да работят по новите си проекти.

В този момент те решават че трябва да направят нова версия на хита “Нека бъде лято” - версия 2002, и това решение се оказва доста сполучливо. Към парчето Васко Теслата продуцира, режисира и заснема убийствен видеоклип, който се явява едно от най въртяните български хип-хоп клипове по телевизия ММ (без да е на платена и 1 лев ротация) … След успеха на видеото в края на 2002-ра година Теслата продуцира и режисира още един изключително добър клип на Ball Face. Той е на парчето “Гушкай ме” което трябваше да е част от новият албум на групата, но за съжаление на феновете въпросният албум така и не се появява на пазара поради вътрешни и външни проблеми около бандата... Междувременно Ball Face и Ъпсурт записват второ съвместно парче под името “Лудница”, което излиза в албума на Ъпсурт “Попфолк”.

В началото на 2003-та година Лора бива позорно изгонена, главно заради несправяне с работата, и проблеми тип “звездомания”. Веднага е организиран конкурс, и измежду 15 професионални вокалистки е избрана и новата певица на Ball Face - Лили. С нея Слави и Теслата подновяват записите по новият албум, в резултат на което през месец ноември 2003-та се появява и новият хит “8-мият Облак”. Отново Васко режисира и заснема на виртулното студио на ММ клип на парчето, което се оказва много успешно.

(Почти по същото време Теслата заснема клип и на ремикс на парчето “Гушкай ме” с участието на Лили, но поне за сега това видео няма да бъде разпространявано). В момента топката е прехвърлена в ръцете на Polysound Ink които в качеството си на кооп продуценти (от края на 2003-та година) поемат нещата около Ball Face... Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..

Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found