Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Animal Cannibals - JPop.com
Artist info
Animal Cannibals

Animal Cannibals

Animal Cannibals


1989-ben alakult, akkor még három taggal (DJ. UBY, Qka MC, Richie). 1990-ben született meg az első rap-dal, ami egy budapesti tini-klub indulója lett. Bebizonyították, hogy igenis lehet magyarul rappelni. Ekkor 15 évesek voltak és addig még Magyarországon nem létezett egyetlenegy rap-banda sem. 1991-ben feltűntek a TV képernyőjén, és ebben az évben Qka MC rapversenyt nyert a Danubius Rádióban. 1991. végén DJ. UBY kivált az együttesből. Read more on Last.fm
1989-ben alakult, akkor még három taggal (DJ. UBY, Qka MC, Richie). 1990-ben született meg az első rap-dal, ami egy budapesti tini-klub indulója lett. Bebizonyították, hogy igenis lehet magyarul rappelni.

Ekkor 15 évesek voltak és addig még Magyarországon nem létezett egyetlenegy rap-banda sem. 1991-ben feltűntek a TV képernyőjén, és ebben az évben Qka MC rapversenyt nyert a Danubius Rádióban. 1991. végén DJ.

UBY kivált az együttesből. Mivel a lemezkiadóknak akkor még nem volt igénye a magyar rapzenére, az FLM-nek (Császár Előd), a Soho Party-nak (Nákai Attila) és más népszerű pop-bandáknak írtak szövegeket. 1992-ben és 1993-ban is meglepték néhány száz fős rajongótáborukat 1-1 hatvan perces demókazettával. 1994.

végén elkészült egy izmos demo-dal, ami 1995-ben egy lemezszerződés aláírását jelentette a Warnerrel. Jött a "Takarítónő", az "Ülünk a vonaton", a "Yozsefváros", a "Ne menj, ha H.Í.V. a lány". Sorra másolták ki kislemezre a slágereket a \"Fehéren fekete, feketén fehér\" c.

albumról, amely kilenc hónap alatt aranylemez lett. 1996-ban megjelent a második, \"Reggel, délben, este\" című lemezük. Ez még nagyobb siker lett, mint az első, olyan számokkal, mint a "Kanni-bál", "Hazafelé az út veszélyes", "Vasárnap reggel", "Szebb világ", "1x1". A lemez egy év alatt lett platina státusú.

Érdekesség, hogy már klip-rendezéssel is próbálkoznak, és összehozzák a FILA RAP JAM-et, ami az egyetlen hip-hop tehetségkutató az országban. Sőt, a legjobbakból válogatást is tető alá hoznak, Fila Rap Jam, Fila Rap Jam 2 és Fila Rap Jam három-négy címmel, az 1995-1999 között megrendezett rap-bajnokságok döntőseivel. 1998. április elsején megjelent a Kés, villa című lemezük ("Ezittaz", "Kérek egy puszikát", "Két hétig egyedül", "Mindenki"), ami hamar aranylemezzé vált. Még ebben az évben piacra dobják \"Remiksz\" c.

albumukat az eddigi slágereik új változataival és egy bonus track-kel ("A nyár sztorija"). Legutolsó maxijuk 1999. végén került a boltokba. Ezen a korongon hallható az eddigi dalaikból három Megamix, valamint a "Csak karácsony" és a "Kixeretik" több verzióban. 1999-től VHS kazettán is hazavihető az összes videoklip (24), no és rengeteg exkluzív werkfilm, koncertfelvétel, archív képi anyag. Díjak: 1995., 1996., 1998.

Arany Zsiráf 1997. Silver Voice 2000. IM díj 2000. Z+ Mánia Hivatalos oldal: http://www.animalcannibals.hu/ HotDog: http://www.hotdog.hu/band_prof.hot?user_id=587457 Dalszövegek: http://www.zeneszoveg.hu/egyuttes/46/animal-cannibals-dalszovegei.html Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found