Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Andy Tielman - JPop.com
Artist info
Andy Tielman

Andy Tielman

Andy Tielman


Andy Tielman de legendarische zanger-gitarist, is weer terug in Nederland. Na de laatste jaren in Australië te hebben doorgebracht is hij terug. Met The Tielman Brothers bekleedt hij een belangrijke functie in de ontwikkeling van de Nederlandse rock and roll. The Tielman Brothers golden als de kampioenen van de Indo-Rock. De in 1990 verschenen cd 'Now and Forever' haalde zelfs goud. Het album 'Tielman Brothers' was één van de honderd genomineerde Read more on Last.fm
Andy Tielman de legendarische zanger-gitarist, is weer terug in Nederland. Na de laatste jaren in Australië te hebben doorgebracht is hij terug. Met The Tielman Brothers bekleedt hij een belangrijke functie in de ontwikkeling van de Nederlandse rock and roll. The Tielman Brothers golden als de kampioenen van de Indo-Rock.

De in 1990 verschenen cd 'Now and Forever' haalde zelfs goud. Het album 'Tielman Brothers' was één van de honderd genomineerde albums uit de Nederpop van de laatste 40 jaar bij de verkiezing "Beste Nederpopalbum aller tijden" georganiseerd door AVRO Radio 2 (schiffers.FM), het Algemeen Dagblad en het Nationaal Pop Instituut. The Tielman Brothers als band bestaat al lang niet meer. Op dit moment wordt er nog incidenteel opgetreden door Andy Tielman. In 2004 verscheen een nieuwe cd van hem: 'She Knew, He Made It'.

Eerder dit jaar kwam een live-registratie van het concert in het Kurhaus in 2004 op dvd uit. In juni 2005 verschijnt 'Totally Tielman: The Essential Collection' een DeLuxe 3cd-set met een overzicht van de carrière van The Tielman Brothers en Andy Tielman solo op Pseudonym Records met in totaal maar liefst tachtig tracks. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found