Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Ambrozijn - JPop.com
Artist info
Ambrozijn

Ambrozijn

Ambrozijn


AMBROZIJN Beschouwd als één van de belangrijkste groepen van de Vlaamse folkrevival - tezamen met Laïs - vindt Ambrozijn zijn ontstaan in 1996. De vaste kern van de groep bestaat uit Tom Theuns (gitaar, zang), Wouter Vandenabeele (viool) en Wim Claeys (diatonisch accordeon). In het begin zochten ze hun eigen wortels: oude Vlaamse melodieën en liederen die ze dan bewerkten in alle mogelijke richtingen. Maar al snel componeerden de groepsleden ook zelf zodat er een grote verscheidenheid optrad in hun repertoire. Read more on Last.fm
AMBROZIJN Beschouwd als één van de belangrijkste groepen van de Vlaamse folkrevival - tezamen met Laïs - vindt Ambrozijn zijn ontstaan in 1996. De vaste kern van de groep bestaat uit Tom Theuns (gitaar, zang), Wouter Vandenabeele (viool) en Wim Claeys (diatonisch accordeon). In het begin zochten ze hun eigen wortels: oude Vlaamse melodieën en liederen die ze dan bewerkten in alle mogelijke richtingen. Maar al snel componeerden de groepsleden ook zelf zodat er een grote verscheidenheid optrad in hun repertoire. In 1998 werd de eerste CD opgenomen met Gabriel Yacoub (Malicorne) als producer en uitgebracht bij Wild Boar Records. De kritiek was unaniem lovend en in Frankrijk kregen ze zelfs een uitzonderlijke vijfsterren vermelding van Télérama.

Mooie concerten bleven niet uit (Ancienne Belgique, Dranouter,...) waarbij de groep een stevige live reputatie opbouwde. In 2000 tekende ze bij Virgin Records voor hun tweede plaat "Naradie" waaruit de single/titletrack zeer veel airplay kreeg, waardoor de groep een bredere nationale erkenning kreeg. Twee jaar later kwam hun derde plaat "Kabonka" op de markt, opnieuw geproduced door Gabriel Yacoub en met een grote bijdrage van de franse folkzangeres Sylvie Berger. De meeste teksten en muziek worden nu zelf geschreven. De single "Kiki" klom zelfs in enkele hitlijsten en de groep won de prestigieuze Radio Klara publieksprijs. Omdat Ambrozijn een nooit aflatende zoektocht is, zijn er andere projecten rond de groep ontstaan : zo is er Balbrozijn waarmee Wim, Wouter en Tom al menig volksbal opluisterden en ook het filmproject in samenwerking met Paul Cassiers.

Naast Ludo Vandeau wordt er ook regelmatig samengewerkt met andere zangtalenten zoals Soetkin Collier, Vera Coomans, Sylvie Berger,… waarbij er telkens andere repertoire-accenten worden gelegd, steeds weer met die typische, ongeëvenaarde groepssound. In 2002 toerden ze ook met zanger/luitspeler Paul Rans waarbij ze "de Hertog van Brunswyk", een lied van 65 strofen volledig muzikaal bewerkten. In oktober 2003 verscheen dit project op CD (Euphoda records). Een aantal andere leerrijke ervaringen waren onder andere een 10-daagse concerttoer in de Futah (Noord- Senegal) samen met Abou Thiam, vastgelegd door een Frans televisieteam. Na deze impulsen besloten Tom, Wim en Wouter een nieuwe koers te varen: Ludo Vandeau verlaat de groep en Ambrozijn keert terug naar de essentie door als trio te werken.

Het onverwachte, intense resultaat is hun vijfde CD "Botsjeribo" geproduced door Fritz Sundermann en uitgebracht bij Kloefmusic, waarbij Tom Theuns de leadvocals voor zijn rekening neemt met backingvocals van o.a. Eva Deroovere. Door velen beschreven als hun beste album ooit, lijken ze bovendien ook een breder publiek aan te spreken. De stijl kan best omschreven worden als een vlotte combinatie tussen gekende singer-songwriter klanken en Europese folk.

De eerste single "A Song" was in België meteen een schot in de radioroos. In 2006 komt 'Krakalin' uit: wederom bijgestaan door alchemist Gabriel Yacoub en bezwerend vocaal ondersteund door Vera Coomans heeft Ambrozijn zijn zesde godendrank gebrouwen en laat hierbij terug alle hoeken van zijn imaginaire folkkamer zien. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 20 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found