Trying to get property of non-object [ On /var/www/virtual/jpop.com/public_html/generatrix/model/youtubeModel.php Line 63 ]
Šef Sale - JPop.com
Artist info
Šef Sale

Šef Sale

Šef Sale


„Prvi Udar” je čista i klasična hip hop ploča. Šefov autorski rad potpomognut je sa svega 3 vokala, Marko, Ogi (obojica članovi grupe [artis]Београдски Синдикат) i Ivana Kotov. Pre svega, ovo je fantastično napisan album sa tekstovima koji bi mogli bez problema da se objave kao književno delo, konkretni su i direktni, dok izbor reči i tema varira iz pesme u pesmu. Šef Sale pokazuje da se uspešno prebacuje iz uloge u ulogu i da mu leži više stilova, pre svega pisanja, a naravno i repovanja. Read more on Last.fm
„Prvi Udar” je čista i klasična hip hop ploča. Šefov autorski rad potpomognut je sa svega 3 vokala, Marko, Ogi (obojica članovi grupe [artis]Београдски Синдикат) i Ivana Kotov. Pre svega, ovo je fantastično napisan album sa tekstovima koji bi mogli bez problema da se objave kao književno delo, konkretni su i direktni, dok izbor reči i tema varira iz pesme u pesmu. Šef Sale pokazuje da se uspešno prebacuje iz uloge u ulogu i da mu leži više stilova, pre svega pisanja, a naravno i repovanja. Nakon uvodne numere koja je zaista i uvod u ono što možete očekivati na albumu, stiže pesma „Želja mi je...” koja možda sadrži i najblistavije tekstualne trenutke na albumu, a ono što mi ostaje ucrtano u malom mozgu je deo refrena: „Želja mi je da me pamte, da moja dela poštuju.” Šef Sale se na svom debi ostvarenju dokazuje kao odličan tekstopisac, jer se iz svake pesme može izvući makar jedan stih univerzalne vrednosti.

Ovo je tematski raznolik album, ali i (auto)biografska priča sa beogradskog asfalta, gde je skoro svaka pesma direktno ili indirektno vezana za našu prestonicu. Najjače oružje albuma je nepostojanje vodećeg singla, međutim svaka pesma ima mogućnost da se plasira kao vodeća. To ostavlja dovoljno mogućnosti samom autoru da izabere pesme koje će biti prezentovane putem spota, a sa druge strane Šef može biti siguran da koju god numeru izabere, izbor neće biti pogrešan. Iako sam pokušavao, nisam uspeo da izdvojim jednu pesmu koja bi mogla da pokaže ceo kapacitet ovog albuma i njegovog autora, mada numere koje se nakon nekoliko slušanja izdvajaju (ulaze u glavu) su, pored pomenute „Želja mi je...” - sjajna pesma u kojoj gostuje Ogi (BS) „Štani ne ljava” koja, nažalost, realno pokazuje stanje na našoj muzičkoj sceni, i favorit iz senke „Ovaj Grad”, koji me je osvojio tek nakon nekoliko slušanja ove ploče. Album zatvara pesma „Eksperiment” sa lajt motivom: „Ne želim da vam se svidim, želim da vas ukrotim” što je ujedno i glavni cilj koji je Šef Sale sebi postavio ovim albumom. Prvi Udar puca daleko od mejnstrima.

Svrha mu da se nenametljivo nametne slušaocima i poštovaocima domaćeg hip hop zvuka i kulture. Poseduje dovoljan kvalitet da postane jedan od klasika domaćeg hopa, ali će Prvi Udar sigurno biti „pojeden“ zbog popularnosti drugih hip hop autora koje možemo naći na tv kanalima. Možda će na prvu loptu ovaj album prolaziti nezapaženo kada se pogledaju parametri prodaje diska, ali ovo je izdanje koje nesumnjivo ima vrednost na našem hip hop tržištu. Read more on Last.fm.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply..
Top Albums

show me more

showing 4 out of 8 albums
Shoutbox
No Comment for this Artist found
Leave a comment


Comments From Around The Web
No blog found
Flickr Images
No images
Related videos
No video found
Tweets
No blogs found